Menu 

Årsregnskab 2015

Middelfart Sparekasse har overskud på 9,3 mio. kr. på koncernniveau før skat i 2015. Det er langt fra forventningerne til året, men dog tilfredsstillende set i lyset af påbud om store nedskrivninger fra Finanstilsynet.

Nedskrivninger på ejendomme og kunder

Middelfart Sparekasse fortsatte i 2015 trenden fra de foregående regnskabsår ved at levere et resultat med sorte tal på bundlinjen. Dog er resultatet for 2015 med 9,3 mio. kr. før skat markant lavere end de foregående års resultater. Det skyldes påbud fra Finanstilsynet om nedskrivninger for over 100 millioner kroner. Både Sparekassens ejendomme og privatkundeengagementer er blevet nedskrevet hver med cirka 50 mio. kr.

Det er naturligvis ærgerligt, men samtidig er jeg meget stolt over, at Middelfart Sparekasse trods nedskrivninger for et trecifret millionbeløb kan levere et årsregnskab med et plus på bundlinjen. Det siger noget om, hvor stærk vores forretning er, og efter disse nedskrivninger er foretaget, ser vi frem mod nogle rigtigt gode år, hvor mulighederne for at levere flotte økonomiske resultater absolut er til stede, siger Martin Baltser, adm. direktør.

Stigende udlån – større gebyrindtægter

På bundlinjen ses et pengeinstitut, som er solidt. Kapitalprocenten er ved årets udgang 14,4. Med et solvensbehov på 8,9 er der en solvensmæssig overdækning på 5,5 procentpoint, hvilket svarer til 333 millioner kroner.

Har du problemer med at åbne filerne, så skift browser til fx Chrome eller Mozilla Firefox.

Tilmeld dig Middelfart Sparekasses nyhedsbrev, så holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her

  • © Middelfart Sparekasse • Havnegade 21 • 5500 Middelfart • kontakt@midspar.dk • CVR 24 74 48 17