H&M's butik kommer til at strække sig hele vejen fra Østergade til Havnegade.
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

H&M åbner butik i det kommende bycenter i Middelfart. Kæden lejer sig ind i de butikslokaler, Middelfart Sparekasse og Kvickly Middelfart i fællesskab står bag.

“Vi ser ankomsten af H&M som en kæmpe styrkelse af det samlede handelsliv i Middelfart. Det er en butik, som kunderne kører efter, så det vil være med til at holde flere kunder i Middelfart – til glæde for byens øvrige butikker,” siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Samtidig kan H&M være med til at trække flere udenbys kunder til Middelfart

“Vi ved, at folk sætter pris på den hyggelige stemning i Middelfart og de mange specialbutikker i gågaden – og at Middelfarts kvaliteter er kendt langt ud over bygrænsen. Nu kan kunderne slå to fluer med ét smæk,” siger Ole Juel Jakobsen, direktør i Kvickly Middelfart.

Fælles for Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse er, at begge forretninger har det bedst, hvis lokalområdet har det godt.

“Det har været kongstanken bag at investere i bycentret – på samme måde, som vi i fællesskab har investeret i Kulturøen. Ved at bidrage til at udvikle Middelfart gør vi på langt sigt både Middelfart og os selv en tjeneste,” siger Martin Baltser.

H&M tror på Middelfart

H&M er altid på jagt efter nye gode beliggenheder til i gode handelsbyer, og H&M’s danske direktør, Christel Friis-Mikkelsen, glæder sig over, at H&M vil kunne tilbyde ”mode og kvalitet til bedste pris på bæredygtig vis” i Middelfart – en by som H&M ser som en stærk handelsby.

“Vi er rigtig glade for, at vi skal åbne en butik i Middelfart, og vi håber, vi kan være med til at styrke handelsmiljøet og skabe en fortsat attraktiv by at shoppe i,” siger Christel Friis-Mikkelsen.

Nu skal resten lejes ud

H&M lejer 1450 kvadratmeter af de i alt 3600 butiks-kvadratmeter i bycentret.

Arbejdet med at forhandle en aftale med H&M på plads har været førsteprioriteten for Kvickly og Sparekassen. Nu skal der fuld fokus på udlejningen af de resterende cirka 2000 kvadratmeter butikslokaler.

“Ankomsten af H&M er en blåstempling af hele projektet. Vi ved fra andre byer, at det er populært at ligge tæt på H&M, da der med sikkerhed tiltrækkes mange kunder dertil. Derfor tror vi på, at interessen for de øvrige lejemål vil være stor,” siger Ole Juel Jakobsen.

Tilfreds borgmester

Også fra kommunalt hold er der glæde over nyheden om H&M’s ankomst. Når bycentret er færdigt vil der være udsigt til H&M fra indgangen til rådhuset.

“Det er meget positivt at Kvickly og Middelfart Sparekasse har formået at trække H&M til Middelfart Kommune. Middelfart Byråds ambition med at arbejde for butikker i bycenteret er at supplere vores fine handelsmiljø med stærke kædebutikker, så kunderne både kan besøge gode specialbutikker og kædebutikker i vores by. Det skal give grundlag for en fortsat udvikling af handelsmiljøet i en tid med stærk konkurrence om at blive på landkortet som handelsby,” siger borgmester Steen Dahlstrøm.

En styrkelse af Middelfart som handelsby

H&M’s åbning i Middelfart følger en række butiksåbninger i byer af tilsvarende størrelse de seneste år – blandt andet Nyborg. Hver gang er H&M blevet positivt modtaget, og det glæder Christel Friis-Mikkelsen.

“Kunderne er rigtig glade for at få deres egen H&M i deres hjemby, og vi oplever en stor interesse fra andre erhvervsdrivende i disse byer. Vi er glade for, at vi kan være med til at styrke handelslivet og udviklingen i de lokalområder, som vi åbner i i dag,” siger Christel Friis-Mikkelsen.

At H&M’s åbning kan styrke Middelfart bakkes op af Per Nyborg, adm. direktør i Institut for Center-Planlægning, ICP. Siden 1959 har ICP rådgivet omkring detailhandel i både Danmark og udlandet. Firmaet lægger i disse dage sidste hånd på en rapport om detailhandelen i Middelfart.

“Det bedste, en by som Middelfart kan gøre, er at kombinere en rygrad af stærke kædebutikker med unikke, lokale butikker. Den kombination vil være meget stærk. Den markedsføring, som kæden giver, er med til at etablere en destination, som folk gerne vil benytte. Det har hele byen glæde af,” siger Per Nyborg.

Og ankomsten af kædebutikker som H&M skal ikke gøre byens øvrige butikker nervøse.

“Det er medvirkende til, at man kan holde en del af handlen hjemme. Den kommer til at supplere byens øvrige butikker. Det gælder for dem om at have deres eget særpræg,” siger Per Nyborg.

H&M forventes at åbne i efteråret 2017. Butikken vil føre både dame-, herre-, ungdoms- og børnetøj.

Hør interview med Ole Juel Jakobsen og Martin Baltser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her