Årsrapport 2018
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Med et overskud før skat på 106,6 mio. kr. på koncernniveau før skat kan vi i Middelfart Sparekasse sige ”alle gode gange tre”. Det er nemlig tredje år i træk, at vi kan præsentere et årsregnskab med et plus på over 100 mio. kr.

Resultatet lever ikke op til rekordåret 2017, men adm. direktør Martin Baltser er tilfreds med resultatet. Lave renter og kundernes fokus på at spare op og nedbringe gæld frem for at lave nye investeringer har sat sit præg på 2018. Vores indlån er vokset med 12 procent til nu 10,4 mia. kr., mens udlånet er vokset med seks procent til nu seks mia. kr.

“Ved indgangen til 2018 så vi frem mod et år med fortsat lave renter og kundernes fokus på at spare op frem for at øge forbruget. Derfor vidste vi allerede ved årets indgang, at det blev svært at leve op til 2017,” siger Martin Baltser.

Et år med mange bolighandler

2018 var et år med god gang i boligmarkedet. Der blev købt mange huse, og mange udnyttede også de lave renter til at lægge deres realkreditlån om. Samtidig lykkedes vi også i 2018 med at byde mange nye kunder velkommen. Ved årsskiftet var der næsten 77.000 kunder i Sparekassen – en kundetilgang på 5,5 procent i årets løb.

“Vi er meget stolte over, at så mange vælger os som deres nye pengeinstitut. Nye, gode privat- og erhvervskunder er med til at gøre vores forretning endnu stærkere,” siger Martin Baltser.

Kunderne fortsætter med at komme til, selv om vi ikke har åbnet nye afdelinger de seneste tre år. Det er derfor vækst i de eksisterende rammer, der driver udviklingen. Primo 2019 har en ny afdeling dog set dagens lys. I Vejle har sparekassen samlet de hidtidige tre afdelinger på én ny adresse med cirka 30 medarbejdere og over 10.000 kunder.

Fortsat fokus på gode resultater

Også i de kommende år har vi som mål at levere overskud på niveau med 2018. Kapitalkravene til pengeinstitutter øges løbende, og gode resultater danner grundlaget for, at vi til enhver tid kan leve op til myndighedernes krav.

“Kundernes behov er altid vores udgangspunkt. Det, mener jeg, er den eneste langtidsholdbare måde at drive forretning på,” siger Martin Baltser.

Ny strategi på vej

I februar præsenterer han en ny strategi. Den skal lægge kursen for vores udvikling i de kommende tre år.

“Alle medarbejdere har været involveret i strategiarbejdet, og vi glæder os til at arbejde med en strategi, hvor vi lægger os i selen for at gøre en endnu større forskel for vores kunder, vores medarbejdere og de byer, hvor vi har afdeling. Vi har været i historiebøgerne for at finde vores kerneværdier og ud fra dem udvikle sparekassen yderligere i en retning, hvor holdninger, handlinger og bundlinje går hånd i hånd.” siger Martin Baltser.

Du kan se flere tal her

Hvis du vil dykke dybere ned i regnskabstallene, så kan du klikke her og læse mere.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.