Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Mon ikke de fleste af os enten hver gang eller fra tid til anden tjekker kassebonen på vej ud af supermarkedet? Det er selvfølgelig snusfornuftigt at tjekke, om du har betalt det rigtige beløb ved kassen. I et lidt større perspektiv kan tiden være givet godt ud, hvis du også engang imellem tager et “kassetjek” på din pension.

Også selv om pensionen måske venter mange år forude og pensionsopsparing og derfor ikke er øverst på dagsordenen, så giver det god mening at holde øje med din opsparing. Som i så mange andre sammenhænge handler det om, at godt begyndt er halv fuldendt. Jo tidligere du kommer i gang med at spare op til pensionen, jo lettere er det at spare så meget op, at du kan få den pensionisttilværelse, du drømmer om.

15 procent er udgangspunktet

Der er intet eksakt facit for, hvor stor en del af din løn, du skal spare op for at kunne fastholde dit forbrug og din livsstil også efter du har forladt arbejdsmarkedet. En tommelfingerregel er, at du skal spare 15 procent af din løn op. Men det afhænger jo blandt andet af, hvornår du begynder at spare op, og om du har en formue ved siden af at trække på, før dit personlige regnestykke kan gøres op.

I mange overenskomster er pensions-delen af din månedlige løn på cirka 12 procent. Så det er sjældent nok, hvis målet er at fastholde din livsstil og dit forbrug i pensionistårene. I det tilfælde bør du overveje en pensionsordning ved siden af den, din arbejdsgiver tilbyder.

Få overblik på pensionsinfo.dk

Det er ganske let at få et overblik over dine pensionsordninger. På www.pensionsinfo.dk kan du se en oversigt over alle dine pensionsordninger og de tilknyttede forsikringer. Stort set alle danske pensionsselskaber og pengeinstitutter leverer oplysninger til pensionsinfo, og derfor kan både få et samlet overblik over alle dine ordninger samt en prognose for, hvordan din pensionisttilværelse vil tage sig ud – rent økonomisk.
Pensionsinfo er også mobil, så du kan også få overblikket på din mobiltelefon. Husk at have dit NemID ved hånden uanset, om du vil logge på fra computeren eller mobiltelefonen.

Tag en snak med din rådgiver

Hvis du har brug for hjælp til at få set din pensionsordning efter i sømmene, er du altid velkommen til at kontakte din personlige rådgiver, som altid er klar til at hjælpe. Du kan også stillet et spørgsmål til vores pensionschef her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her