Sparekasse hjælper Reden til samvær og sundhed
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Med 50.000 kr. fra Middelfart Sparekasse kan værestedet Reden i Aarhus sikre brugerne bedre hjælp og rådgivning om sundhed end tidligere.

Reden Aarhus og Middelfart Sparekasse har indgået et samarbejde, som gør det muligt, at frivillige sygeplejerskestuderende kan gøre en forskel for kvinderne med sundhedsrådgivning, der både omfatter forebyggende dialog omkring sygdom og sundhed og generel pleje. Det sker i en nyoprettet klinik på værestedet. For Reden Aarhus betyder den frivillige arbejdskraft, at de kan hjælpe kvinderne mod et sundere og lykkeligere liv.

Middelfart Sparekasse tror på at engagement i og støtte til lokalsamfundet er til gavn og glæde for det fælles bedste, og det er i det lys at støtten til sundhedsordningen hos Reden er opstået.

– Udover at drive en sund forretning har vi et ansvar for at bidrage positivt til vores by – også på områder, der typisk ikke får så meget opmærksomhed. Vi mener, det er vigtigt at hjælpe både de udsatte kvinder, som kommer i Reden og typisk ikke søger hjælp andre steder, og også de frivillige studerende, så de kan blive fagligt stærke, siger afdelingsdirektør Lars Reimer.

Fælles om omsorg og faglighed

De frivillige sygeplejerskestuderende fra VIA University College kommer til Reden som et led i deres uddannelse for at yde en sundhedsfaglig rådgivning. Støtten på 50.000 kr. fra Middelfart Sparekasse går til tovholderfunktionen for alle de frivillige samt til at dække nogle af de mange materialer, der bruges for at kunne yde den rigtige pleje og dermed gøre en væsentlig forskel for de udsatte kvinder.

– Vi har fået nogle meget engagerede og dygtige studerende. De studerende står for sundhedsrådgivningen og bliver styrket fagligt, da de skal have mange forskellige hatte på i løbet af en dag. Det er også de frivillige studerende, som står for at skabe kontakten mellem kvinderne og for eksempel egen læge eller det øvrige sundhedsvæsen. Vi får et rigtig positivt bidrag fra de studerende, for selv de små ting gør en kæmpe forskel for de her kvinder, og det giver os endnu flere muligheder for at hjælpe og komme i dialog med dem, siger Anders Sørensen, leder af Reden Aarhus.

Reden har plads til forskellighed, og kvinderne, som kommer på værestedet, kan opleve forskellige udfordringer i livet såvel fysiske som psykiske. Flere har en hård opvækst bag sig og har oftest kun lidt, hvis nogen overhovedet, kontakt med deres familie eller børn. Personalet hos Reden hjælper kvinderne på bedst mulig vis med at lære at udnytte deres ressourcer og med at minimere skaderne som følge af et hårdt liv.

De studerende er også begejstrede for samarbejdet, for de får et større kendskab til hele sundhedsområdet og får mulighed for at se og opleve tingene fra en anden vinkel.

Sygeplejerskestuderende Josefine Rasmussen fortæller:

– Der findes ikke én form for sundhed – hvad der er sundt for kvinderne her, kan være noget andet for en patient, der er indlagt på en almindelig medicinsk afdeling. For mig stiller det tingene i stor kontrast og bliver meget virkelighedsnært, siger hun.

Hør mere om tilbuddet

Mød de frivillige

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.