Forventninger til rentetilpasning
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Totalkredit har netop sendt brev ud til alle de kunder, som har mulighed for at refinansiere eller omlægge deres realkreditlån til 1. januar. Er du en af dem, er det måske nu, du skal overveje dine muligheder for at udnytte den lave rente.

Siden den seneste rentetilpasning er renten faldet. Det betyder, at du kan se frem til en lavere ydelse på dit boliglån. Vi har tre forslag, du kan overveje for at udnytte renten bedst muligt i forhold til din økonomi:

1.

Du kan lade være med at gøre noget og fortsætte dit nuværende lån med den nye rente, som fastsættes sidst på året.

2.

Du kan lægge om til et andet variabelt lån. Hvis du har et F1-lån, forventer vi, at der er penge at spare, hvis du overvejer at låse renten på dit lån i en længere periode, fx fem år. Se fakta boksen nedenfor.

Forventninger til rentetilpasning 2019/2020

3.

Den sidste mulighed, som vi vil nævne, er at skifte til et fastforrentet lån. Renten er også faldet på det fastforrentede lån, så måske det er en fordel at skifte til et lån med fast rente i 30 år. Selvom renten på det fastforrentede lån er lidt højere end på de variable lån, så er renten på 0,5% rekordlav lige nu. Ved at omlægge til et lån med en fast rente, har du en garanti for, at renten ikke ændrer sig og derved er budgetsikkerhed.

Husk, at hvis du gerne vil omlægge dit lån i forbindelse med rentetilpasningen, skal du gøre det senest den 31. oktober. Hvis du intet gør, fortsætter dit nuværende lån som hidtil med den nye rente.

Lyder det interessant? Se filmen med Totalkredits seniorspecialist Peter Hyllested, der giver et lille indblik i de overvejelser, du kan gøre dig.

Spørg din rådgiver

Alle mulighederne omkring lån og refinansiering kan være svære at overskue, så kontakt din rådgiver og få meget mere hjælp og information.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.