Rentetilpasning 1. januar 2018 - hvad skal du vide
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Skal dit Totalkreditlån rentetilpasses 1. januar? Fristen for at ændre dit lån udløber den 31. oktober 2018.

Når dit lån skal rentetilpasses, har du mange muligheder. Måske går du og overvejer, om du skal udnytte den lave rente i øjeblikket til at låse renten i en længere periode, fx 5 år. Det kan også være, at du med fordel kan omlægge dit Tilpasningslån til et lån med fast rente.

Bliv klogere på dine muligheder

Hør Totalkredits chefanalytiker, Jeppe Borre, fortælle lidt om markedstendenserne ift. renterne og hvilke muligheder, du har.

Hvad betyder rentetilpasning?

Med et Tilpasningslån varierer renten over lånets løbetid og bliver tilpasset med jævne mellemrum. I de fleste tilfælde kan du selv bestemme, hvor ofte det skal ske – og det er en god idé at være godt forberedt.

Har du eksempelvis et F3 lån, betyder det, at renten tilpasses hvert 3. år – og med et F5 lån er det hvert 5. år osv. Hvis du ikke gør noget, bliver renten automatisk tilpasset. Du får besked om, hvad den nye rente bliver, og lånet fortsætter med en ny periode.

Du har flere muligheder, når dit lån skal tilpasses:

  • Forkorte eller forlænge perioden
  • Omlægge lånet til en anden lånetype
  • Ændre på løbetiden
  • Ændre på afdrag
  • Låse renten fast allerede før rentetilpasningen.

Herunder kan du læse mere om, hvad du kan gøre, og hvordan du bliver bedst muligt forberedt.

Forkorte eller forlænge perioden

Du kan eksempelvis vælge af skifte dit F3 lån til et F5 lån eller omvendt. En kortere periode kan være en fordel, hvis du går i salgstanker. Omvendt er omkostningerne ved dit lån ofte lavere, når du vælger længere tid mellem rentetilpasningerne.

Omlægge lånet

Hvis du overvejer at lægge dit lån om til en anden lånetype – fx fra variabel til fast rente – kan det være smart at gøre det op til en rentetilpasning.

Ændre på løbetiden

Du kan også ændre løbetiden på dit lån op til en rentetilpasning – fx fra 15 til 20 år eller omvendt.

Ændre på afdrag

Hvis du har et lån uden afdrag, kan du vælge at ændre det til et med afdrag. Eller omvendt, få en periode uden afdrag – hvis din økonomi tillader det.

Låse renten fast

Hvis du forventer, at renten kommer til at stige frem mod rentetilpasningen, kan du vælge at låse renten fast, allerede før rentetilpasningen finder sted.

Vær opmærksom på, at alle ændringer skal aftales senest to måneder før rentetilpasningen. Det gælder udgangen af januar, april, juli eller oktober afhængigt af, hvornår dit lån rentetilpasses.

Kontakt din rådgiver

Du er altid velkommen til at kontakte din rådgiver, så I kan snakke om, hvilken løsning der er bedst for dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.