Brexit
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Aktie- og obligationsmarkedet har som ventet reageret kraftigt på det britiske EU-nej. Boligchef Kim Northoff Jensen og investeringschef Jesper Foss kommer her med deres anbefalinger til, hvordan boligejere og investorer kan håndtere situationen.

Kim Northoff Jensen:Kim pasfoto_2

Lad være med at spekulere

“Det kan være fristende at se tiden an i håb om at tjene et halvt eller helt kurspoint ekstra på dit lån. Men markedet er meget uforudsigeligt, så ingen kan sige med sikkerhed, om renten falder eller stiger de kommende dage. Hvis du overvejer at optage et nyt lån, så kig på, om du er tilfreds med kursen. Hvis du er det, så lad være med at spekulere i yderligere rentefald.”

Få kurssikret dit lån

“Hvis du beslutter dig for at optage et nyt lån, så få kurssikret det. Det er din garanti for at undgå ubehagelige overraskelser i din økonomi, hvis renten skulle stige igen i den kommende tid.”

Overvej fast rente

“Et 30-årigt toprocentslån kan fås til næsten kurs 97. Det er en attraktiv rente og en attraktiv kurs. Den gennemsnitlige rente på et F1-lån har i perioden 2002 til i dag været 2,4 procent. Så renteniveauet er i sig selv attraktivt. Ydermere er lånet meget kursfølsomt, så skulle renten stige igen, vil du kunne reducere din restgæld betragteligt ved at konvertere.”

Jesper Foss:Jesper Foss

Hold hovedet koldt

“De investorer, der lader sig påvirke for meget af de udsving, der kommer – i både positiv og negativ retning – risikerer at være dem, der får de mindste afkast på deres investeringer.”

Overvej at købe op

“Hvis man har kontanterne til det, kan det være et godt tidspunkt at gå i markedet. Man skal måske ikke lægge alle pengene i med det samme, men man kan foretage et delvist opkøb.”

Gå efter de solide aktier

“Vælger man at gå i markedet, er det vigtigt at gå efter selskaber, der har styr både forretningen og gælden. Det skal være finansielt stærke selskaber. En mulighed kunne være at investere gennem investeringsforeningen MS Invest, hvor porteføljemanager Jørn Linde Andersen investerer på baggrund af grundige analyser af selskaberne – med hovedvægt på forbrugsvarer og medicinalselskaber.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her