Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Middelfart Sparekasse vil gerne støtte så mange som muligt og så bredt som muligt, derfor skifter MS Fokuskontoen samarbejdspartner hvert andet år. I 2014 og 2015 er vores samarbejdspartner Mødrehjælpen.

MS Fokuskonto fungerer som en almindelig indlånskonto, som du løbende kan sætte penge ind på. Samtidig donerer Sparekassen 1 pct. af det samlede indestående til Mødrehjælpen.

Vil du også støtte Mødrehjælpen?
Spar op på en MS Fokuskonto og støt Mødrehjælpens arbejde. Kontakt din rådgiver og hør meget mere om kontoen.

Mødrehjælpen
Med en MS Fokuskonto er du med til at støtte Mødrehjælpens arbejde med rådgivning og støtte til gravide og børnefamilier i sårbare situationer. Vi donerer 1 pct. af det samlede indestående til Mødrehjælpen i 2014 og 2015. Sidste år svarede det beløb til 108.000 kr., som dengang gik til Dansk Flygtningehjælp. Med sådan et beløb i sigte, har Mødrehjælpen mulighed for at planlægge en langsigtet indsats til gavn for familier, der har det svært.

Mødrehjælpen støtter sårbare gravide, mødre og børnefamilier med socialfaglig, juridisk og økonomisk rådgivning. Derudover har Mødrehjælpen en række forskellige programmer og indsatser for eksempelvis unge forsørgere og voldsramte kvinder og børn.

Der er brug for pengene
Sidste år imødekom Mødrehjælpen 12.426 henvendelser om rådgivning og støtte fra familier og gravide. De fik hjælp til deres udfordringer enten gennem Mødrehjælpens generelle rådgivning, via de lokale foreninger, eller gennem et af deres specifikke programmer til for eksempel unge forældre, gravide, skilsmisseramte eller voldsudsatte familier. I 2013 uddelte Mødrehjælpen desuden julehjælp til 2.047 familier.

Speciel indsats for unge forældre
Der kan være særlige udfordringer forbundet med at skulle være mor eller far i en tidlig alder. Mødrehjælpen vejleder unge forældre og hjælper dem til at få en god start på familielivet. Indsatsen har til formål at hjælpe og støtte unge gravide og mødre i forældrerollen og hjælpe dem til at etablere et netværk. Indsatsen er bygget op omkring at støtte brugerne til at komme i gang med en uddannelse eller i job.

Hvordan hjælper Mødrehjælpen?
Tilbuddet til de unge mødre og de vordende forældre er et længere forløb, hvor der veksles mellem gruppeaktiviteter og individuel rådgivning. Indholdet i indsatsen varierer, men den kan blandt andet indeholde:

 • Deltagelse i fødselsforberedelse- og mødregruppe
 • Støtte under graviditeten og i rollen som mor
 • Undervisning i spædbarnets pleje, udvikling, kost, søvn m.m.
 • Individuel hjælp og støtte efter behov
 • Uddannelses- og erhvervsvejledning
 • Virksomhedspraktik, uddannelsespraktik m.v.
 • Muligheden for at opbygge netværk
 • Gruppeforløb med deltagelse af barnets far
 • Tildeling af en mentor

Hvilken forskel gør Mødrehjælpen?
Alle indsatser dokumenteres løbende og seneste måling viste følgende resultater:

 • 89 % af brugerne opnåede en øget følelse af at være en kompetent forælder
 • 70 % af brugerne oplever en styrket følelse af at have et netværk og øgede handlekompetencer
 • 77 % af brugerne har opnået en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet ved projektets afslutning
Michella om Mødrehjælpen:
Jeg er kommet i Mødrehjælpen – både som gravid og som mor, og jeg har lært rigtig meget. Jeg havde nok 1000 spørgsmål, og rådgiverne var specielt rigtig gode til at støtte mig undervejs i graviditeten. Jeg har slet ikke kontakt med min søns (Villads) far, så det var ret hårdt under graviditeten, hvor jeg skulle vænne mig til, hvad der ventede. Efter Villads er kommet, er det som om, jeg har fået nogle helt andre kræfter. Nu er jeg mor, og jeg er meget bevidst om mit ansvar.
Det er rart at vide, at jeg altid kan ringe til Mødrehjælpen, hvis jeg har brug for det. Jeg har fået allroundhjælp med alt fra råd om amning til økonomisk rådgivning. Nu er der efterhånden styr på det hele, så nu vil jeg bare i gang med at uddanne mig.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

 • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.