Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Med den snigende sommervarme er det oplagt, at du først og fremmest tænker på sommerferie, når du tænker en måned frem. Er passet gyldigt? Og jeg skal huske at have bestilt penge til rejsen.

Har du et boliglån med rentetilpasning, kan det tredje p i remsen passende være procentregning. For hvis dit lån skal rentetilpasses til oktober, så er det faktisk i løbet af juli, du skal beslutte, om du skal beholde dit nuværende lån eller lægge om til et andet.

Det er både F1, F3 og F5-lån, der skal rentetilpasses til oktober. Beholder du dit nuværende lån, så er der gode chancer for en uændret eller lavere månedlig ydelse. Både F3- og F5-lån ser ud til at få en lavere rente end ved sidste rentetilpasning, mens renten på et F1-lån ser ud til at blive nogenlunde den samme.

Fast rente eller længere rentebinding?

Renten på de fastforrentede lån har nok engang sat nye bundrekorder. Du kan nu få et fastforrentet 30-årigt lån med afdrag med en rente på bare én procent. Dermed er forskellen mellem den variable rente og den faste rente lavere end længe. Det kan være en anledning til at overveje at gå i fast rente for at sikre din rente på et fast, lavt niveau i hele lånets løbetid.

Har du et F1-lån kan også lægge om til F3 eller F5, uden at det bliver ret meget dyrere for dig. Fordelen er, at du binder renten på et meget lavt – formentlig negativt – niveau i længere tid end bare ét år.

Med andre ord: Mulighederne er mange, så giv lige dit realkreditlån lidt opmærksomhed inden udgagen af juli. Passet kan vi ikke hjælpe dig med, men både pengene og procentregningen er din rådgiver klar til at hjælpe dig med.

I videoen her kan du høre, hvordan Totalkredits chefanalytiker Jeppe Borre ser på boliglånernes muligheder denne sommer.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.