Print Friendly, PDF & Email
Share Button

De seneste ugers faldende renter kan åbner endnu engang muligheder for boligejerne. Denne gang er det ifølge Kim Northoff Jensen, boligchef i Middelfart Sparekasse, især boligejere, med kortere restløbetid på deres nuværende lån, som har interessante kort på hånden.

“Har du haft dit nuværende lån i nogle år, kan der være god økonomi i at lægge om til et nyt lån med en kortere løbetid. Aktuelt kan du optage et 10-årigt fastforrentet lån til en rente på 1 procent og en kurs i nærheden af 99. På samme vis kan du tage et 15 årigt lån med en rente på halvanden procent og et 20-årigt lån til en rente på 2 procent næsten uden kurstab”, siger Kim Northoff Jensen.

Også boligejere med flekslån bør følge med i kursudviklingen frem mod 30. april, der er næste deadline for refinansiering. Med attraktive kurser på et 30-årigt 2,5 procent-lån, viser historien, at det er et attraktivt alternativ til flekslån. Den gennemsnitlige rente på et flekslån har siden 2002 været 2,4 procent, så set i det lys er et fastforrentet lån på 2,5 procent ganske attraktivt.

“Samtidig giver det mulighed for at nedbringe restgælden, hvis renten stiger, da man med et fastforrentet lån har mulighed for at opkonvertere og samtidig nedbringe restgælden. Dermed sikres friværdien”, siger Kim Northoff Jensen.

Ud over, at lånerne kan overveje at følge med i renteudviklingen i de sidste dage af april, er det også en mulighed at drøfte situationen med bankrådgiveren.

“Den personlige rådgiver er naturligvis altid klar til at regne på lige præcis din økonomi”, siger Kim Northoff Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her