Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Folketinget har netop vedtaget, at sommerhuse fremover kan belånes med realkreditlån op til 75 procent af værdien mod førhen 60 procent.

Det betyder, at sommerhusejere med ét har fået nye lånemuligheder. Det kan være, at det nu er tid til at gøre alvor af planerne om forbedringer af sommerhuset. Arbejdet kan nu finansieres til en billigere rente ved at optage et realkreditlån op til den nye grænse på 75 procent af sommerhusets værdi.

Sommerhuskøbere er også bedre stillet

Det kan også være, at der med fordel kan lægges lån om, så højere forrentet gæld kan lægges om til et realkreditlån.

“Der er flere døre, som med et er blevet åbnet for sommerhusejere. Det gælder sådan set også for sommerhuskøbere, for med de nye regler, er det blevet lettere at få finansieret sit drømmehus – eller der bliver luft i budgettet til at købe et lidt dyrere hus end først antaget. Uanset hvad, så er vores rådgivere klar til at hjælpe,” siger Kim Northoff Jensen, boligchef i Middelfart Sparekasse.

Bevar roen

For sommerhuskøbere betyder ændringerne, at det bliver lidt billigere at finansiere. Selv om de nye låne-regler kan betyde stigende priser på fritidshuse, så opfordrer han købere til at bevare roen.

“Det vigtigste er at finde det rigtige hus. Der er ingen tegn på, at priserne vil stige med raketfart, så tålmodighed og omtanke er der stadig masser af plads til,” siger Kim Northoff Jensen.

Vil du tale sommerhus med din rådgiver. Så kontakt ham eller hende her:

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her