Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Uroen efter det britiske nej til fortsat EU-medlemskab påvirker fortsat finansmarkederne. Det kommer dig som boligejer til gavn i form af fortsat faldende renter på realkreditlån. Et fastforrentet 30-årigt toprocentslån kan nu tages hjem næsten uden kurstab, da kursen er omkring 98.

Også fastforrentede lån med kortere løbetid er i et meget attraktivt renteniveau. Et 10-årigt lån kan fås til en rente på 0,5% – også næsten uden kurstab. Med det meget lave renteniveau in mente kan boligejere også overveje at lægge om til et lån med kortere løbetid for dermed at opnå et lån med en meget lav, fast rente – og dermed stort set uændret ydelse, selv om løbetiden forkortes.

To-procentlånet er relevant hvis du:

  • overvejer at omlægge din nuværende lån med variabel rente til en lav fast rente
  • overvejer at omlægge eksisterende fastforrentede lån med en fast rente, der er 3,5% eller derover
  • overvejer at optage et helt nyt lån

“Faktisk bør de faldende renter få alle boligejere med fastforrentede lån med en restløbetid mellem 10 og 30 år til at se på deres situation. Også boligejere med variabelt forrentede lån kan med fordel tage en snak med deres rådgiver om mulighederne,” lyder opfordringen fra Kim Northoff Jensen, boligchef i Middelfart Sparekasse.

Fakta om fastforrentede lån

  • Et fastforrentet lån beskytter din friværdi. Når renteniveauet stiger igen, vil boligpriserne typisk falde. Med et lån med fast rente vil værdien af din restgæld også falde, da kursen stiger, når renten falder. Det kan være med til at opveje faldende boligpriser og dermed beskytte din friværdi.
  • Du kan se de aktuelle kurser på realkreditlån hos Totalkredit.

 

Har du brug for hjælp eller et godt råd – så kan du kontakte din rådgiver her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her