Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Slam. Igen og igen høres lyden af Dimas – Dmytro Kharchenkos – krop, der lander i kanvassen. Det er torsdag morgen, og den 28-årige ukrainer træner det 16-årige brydetalent Nicolaj Schrøder. De to veksler ikke mange ord, men Dima giver små dessiner og viser med sit kropssprog, hvordan Nicolaj kan forfine sin teknik.

To gange om ugen tager Dima turen fra Odense til Kolding for at lave morgentræning med KIF Brydnings unge talenter. Dertil står han for tre aften-træninger også. Den store indsats er årsagen til, at KIF Brydnings formand, Niels Hansen, har indstillet Dima til Middelfart Sparekasses ”Lokalpuljen”. Fire gange årligt belønner vi frivillige foreningsfolk for den indsats, de yder til glæde for andre. Belønningen består af 5000 kroner til foreningen og et gavekort på en middag til den frivillige, der er blevet indstillet.

Dima udgør sammen med to andre et ungt og kvalificeret træningsteam i KIF Brydning.

“Det er altafgørende for klubben, at har trænere i den yngre generation, som både har tid og lyst til at yde en indsats for klubben og medlemmerne”, siger Niels Hansen.

Har været på samme måde

Morgentræningen er en del af Kolding Kommunes eliteidrætslinje for elever fra 7. til 10. klasse, og det har båret frugt, da 16-årige Nicolaj Schrøder for nylig blev dobbelt dansk mester. Han vandt i sin egen årgang samt i juniorklassen, hvor han kæmper med brydere op til 21 år.

“Jeg kan godt lide at hjælpe dem til at klare sig godt til konkurrencer. Jeg har jo været lige som dem”, siger Dmytro Kharchenko om de unge brydere.

Dima har været i Danmark i otte år og snart tre år i KIF Brydning. Han har været ukrainsk landsholdsbryder og har en træneruddannelse med sig fra Ukraine. Og nu skal han videre. For efter morgentræningen kører han Nicolaj i skole, før han selv kører hjem til Odense.

“Han er en stor kapacitet, og så er han faldet utroligt godt ind i klubben”, siger Niels Hansen om Dima.

Dima kan se frem til et godt måltid mad, og de 5000 kroner til klubben har Niels Hansen en plan fo

“Vi har en venskabsklub i Tjekkiet, og vi skal til stævne derned i maj. De penge vil hjælpe gevaldigt på den tur”, siger Niels Hansen.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.