Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Lige siden starten i 1853 har Middelfart Sparekasse været drevet af tanken om at gøre en positiv forskel i det samfund, den er en del af. Mange år efter det arbejde begyndte, kom begrebet CSR, Corporate Social Responsibility, til. Et udtryk, der i Middelfart Sparekasse er blevet oversat til ”samfundsansvar”.

Nu har Rikke Dresing, underdirektør i Middelfart Sparekasse, og CSR-studentermedhjælper Anne Mørk Christoffersen et diplom som bevis på deres evner i at kunne arbejde strategisk med samfundsansvar.

De har sammen med 12 medarbejdere fra seks andre virksomheder gennemført programmet e4, og efter endt eksamen kan Middelfart Sparekasse nu kalde sig CSR-certificeret virksomhed.

Med e4 har vi fået nogle værktøjer, der i højere grad gør os i stand til at arbejde med samfundsansvar som en forretningsdisciplin i hele organisationen. Og det er vigtigt. Vi ønsker ikke, at samfundsansvar skal isoleres til en afdeling eller en ansvarlig. Vi ønsker, at hele vores organisation tager samfundsansvar og udnytter de forretningsmæssige muligheder, som e4 har været med til at afdække, siger Rikke Dresing.

Konkret er det planen at øge kendskabet hos alle medarbejdere til Sparekassens engagement i de lokalsamfund, den findes i. Samtidig er det i forbindelse med den nye treårige strategi for 2016 til 2018 besluttet at øge den del af overskuddet, der øremærkes engagement i lokalsamfundet. De kommende tre år vil Middelfart Sparekasse årligt føre minimum 7,5 millioner kroner af overskuddet tilbage til lokalsamfundene.

I takt med, at vi forventer stigende overskud de kommende år, er det også kun rimeligt, at vi øger det beløb, der betales tilbage til de samfund, vi er en del af, siger Rikke Dresing.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.