Middelfart Sparekasse, studielegat
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Så har vi igen gjort tre studerende glade ved at hjælpe dem ud i verden som en del af deres studier. Amalie Brinch Kjer, Amalie Abildgaard og Ib Brinck-Jensen modtager hver et studielegat på 10.000 kr. Alle studerer i dag i Aarhus, og med 10.000 kr. fra os som en hjælp skal de nu studere et halvt år i udlandet. Fælles for dem alle er, at de gerne vil blive bedre til at kommunikere og formidle. For de 2 x Amalie er det ikke så overraskende, da de studerer henholdsvis international virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet og journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Ib Brinck-Jensen studerer medicin, men for ham er evnen til at kommunikere også en vigtig del af uddannelsen.

“Kommunikationsundervisningen er helt centralt i mit ophold, fordi medicinstuderende efter min holdning ikke får nok undervisning i dette. I dag antager man, at lægers faglighed er i orden, og det som bl.a. adskiller en god og en mindre god læge er evnen til at kommunikere. Derfor vil jeg tage ekstra undervisning i dette, så jeg kan blive en rigtig god læge,” lyder det fra Ib Brinck-Jensen.

Den undervisning får han i faget “interpersonal skills” på Griffith University i Australien, hvor han opholder sig fra starten af februar og et halvt år frem.

Store perspektiver i New Zealand

Amailie Abildgaard skal samme vej som Ib Brinck-Jensen. Hun skal nemlig studere et halvt år på Auckland University of Technology i New Zealand.

“Lige nu lever vi i et Danmark, hvor store, internationale nyheder kan blive nedprioriteret, da “nyheden” om en ny dommer i X-Factor overgår dem. For at forstå det globale perspektiv og ikke ryge i fælden med at prioritere de nære nyheder højest er det nødvendigt at rejse ud i verden og forstå den ved at bo og studere der,” siger Amalie Abildgaard.

Projektorienteret undervisning i Rotterdam

Amalie Brinch Kjer bliver i Europa. Hun skal studere et halvt år på Erasmus Universitet Rotterdam, hvor forskningsafdelingen på medie- og kommunikationsfakultet er i international topklasse. Samtidig får hun mulighed for at opleve en anden undervisningsform end i Aarhus.

“I Rotterdam vil undervisningen i høj grad være projektorienteret, og undervisningen er generelt mere gruppeorienteret end på Aarhus Universitet. Jeg tror på, at det er en styrke at opleve og afprøve forskellige undervisningstilgange i løbet af min uddannelse,” fortæller Amalie Brinch Kjer.

Følg dem på bloggen

Studielegatet på 10.000 kr. kommer de ikke helt gratis til. For at få studielegatet forpligter de sig nemlig til løbende at fortælle om deres oplevelser under studieopholdet. Det gør de på blog.midspar.dk, hvor du også kan følge med i deres oplevelser.

Drømmer du også om at studere i udlandet?

Hvis du kunne tænke dig at komme i betragtning til et studielegat på 10.000 kr., så har du chancen igen senere på året, når vi deler tre legater ud igen. Du kan læse meget mere om tidsfrister og formalia her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her