Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Mere end 2 millioner mennesker i Den Centralafrikanske Republik (CAR) er lige nu berørt af en konflikt, som eskalerede for snart et år siden. Gennem en velgørende konto har kunder i Middelfart Sparekasse sikret 108.000 kr. til Dansk Flygtningehjælps humanitære arbejde i området.

I 2010 oprettede vi en særlig MS Fokuskonto, hvor kunder kan få en god rente samtidig med, at Sparekassen årligt donerer 1 % af det gennemsnitlige indestående til et velgørende formål. I 2012 og 2013 har samarbejdspartneren været Dansk Flygtningehjælp. Sidste år modtog hjælpeorganisationen knap 80.000 kr. til dens indsats i CAR, og i år er checken på hele 108.000 kr.

”Der er en helt fantastisk opbakning til vores initiativ, og vi har oplevet en stigende interesse, siden kontoen blev lanceret. Det gør, at vi i dag kan overbringe Dansk Flygtningehjælp en check på 108.000 kr.”, siger Helle Lund Gregersen, der er CSR-ansvarlig i Sparekassen. Helle havde fornøjelsen af at overrække den store check til projektleder i Dansk Flygtningehjælp Kathrine Schmidt.

Børn har ret til leg og læring
Dansk Flygtningehjælp er med til at skabe bedre vilkår for børn i det nordlige CAR. De sørger for, at der er mulighed for skolegang, hvor børnene, trods landets tilstand, kan føle sig trygge, lege og få særlig støtte.

”Kan vi genoprette skolegang for børnene, hjælper vi dem i gang med at have en hverdag, som er så ”normal som muligt” og ligner det, de foretog sig før konflikten brat ændrede deres hverdag”, udtaler Kathrine.

Pengene rækker langt
Konflikten i CAR er i hidtil uset grad gået ud over børnene. Mange er blevet rekrutteret til børnesoldater, som bekæmper hinanden, og andre har oplevet overgreb og er helt uden beskyttelse. Flere skoler har været lukket i lang tid, og den manglende skolegang har store konsekvenser for børnene.

Behovet for hjælp er stor, og derfor var der også stort smil på læben hos Kathrine Schmidt.

”Vi kan nå rigtig langt med de penge, vi har fået. Der er fx penge nok til at forsyne 5-6.000 børn med skolekits, og det vil gøre en kæmpe forskel”, udtaler hun.

I 2014 og 2015 har Middelfart Sparekasse indgået et samarbejde med mødrehjælpen, hvor Sparekassen og kunderne sammen har mulighed for også at give en økonomisk hjælpende hånd.

Læs mere om MS Fokus – klik her

 

MS Fokus
MS Fokus kunder bidrager til, at de mest nødvendige ting, såsom skolekits til børnene og undervisningsmateriale til lærerne, er blevet delt ud, så børnene får de bedst mulige vilkår for ”normal” undervisning. Et skolekit består af 1 rygsæk, 2 kuglepenne (blå og rød), 1 blyant, 1 tavle, 2 stykker kridt (hvidt og rødt – til tavlen), 5 skrive-bøger, 1 lineal og 1 viskelæder. Bidraget fra Middelfart Sparekasse kan forsyne 5-6000 børn med skolekit. I de områder, hvor skolerne så småt genåbner, arbejder Dansk Flygtningehjælp på at få forældre til at undervise, der hvor uddannede lærere ikke er til stede. Desuden vil der blive lavet midlertidig undervisning der, hvor skolerne stadig bliver brugt som husly for flygtninge.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her