Målrettet kompetenceudvikling af alle medarbejdere er vejen til HR Prisen 2017 for Middelfart Sparekasse.
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Målrettet kompetenceudvikling til alle cirka 300 medarbejdere i Sparekassen har sikret Middelfart Sparekasse HR Prisen 2017. Det er Dansk HR, der har givet os prisen, som uddeles hvert år til en virksomhed, der har gjort sit særligt bemærket med HR-arbejdet.

For vores vedkommende har vi med hjælp fra Finansforbundet sat ekstra fokus på den enkelte medarbejders kompetencer. Og det er tænkt meget bredere end de umiddelbart bankfaglige kompetencer. For i en tid med masser af forandringer i vores sektor, sker der også mange forandringer i Sparekassen. Derfor er det en fordel for både den enkelte medarbejder og Sparekassen, at vi har det fulde overblik både over de stærke sider og udviklingspunkter hos den enkelte.

Vi skal være ansætbare

I sidste ende handler det om at alles kvalifikationer er i top. Det gør naturligvis vores kolleger attraktive for andre arbejdspladser. Men den pris betaler vi gerne.

”Vi ser ikke noget alternativ til at klæde vores medarbejdere på til fremtidens udfordringer. At de bliver attraktive for andre virksomheder, må vi leve med, for vi kan ikke klare os i fremtiden uden dygtige, omstillingsparate medarbejdere. Vores opgave er at være så god en arbejdsplads, at de ikke har lyst til at forlade os – og at kunne rekruttere de bedste, når vi har brug for nye kolleger,” siger Sparekassens HR-chef, Helle Lund Gregersen.

Da det er en personlig pris, var det Helle og hendes kollega, HR-konsulent Michael Lindgaard Hedemann, der modtog prisen. Det var 21. gang, at Dansk HR uddelte HR Prisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her