Print Friendly, PDF & Email
Share Button

En ny pensionsaftale indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti betyder flere ændringer på pensionsområdet med virkning fra januar 2018, blandt andet nye regler omkring indbetaling på aldersopsparing.

En af ændringerne er, at du fremover kan indbetale markant mindre på din aldersopsparing end i dag. Den maksimale årlige indbetaling på ordningen er 29.600 kr. i 2017. Fra og med 1. januar 2018 begrænses til den årlige indbetaling til 5.100 kr. pr. år indtil fem år før din pensionsalder. De sidste fem år vil du kunne lave en ekstra indbetaling på 46.000 kr. i 2018 – et beløb, der stiger til 51.000 kr. i 2023.

Hvis du har en aldersopsparing og har nogle år til pensionen, er det med andre ord sidste år, hvor du kan indbetale 29.600 kr. Fordelen ved aldersopsparingen er blandt andet, at den ikke modregnes i din folkepension. Derfor er ordningen blevet populær hos mange.

Hvis du overvejer at indbetale ekstra på din aldersopsparing i år, så anbefaler vi, at du kontakter din rådgiver, så I sammen kan gennemgå reglerne og mulighederne i detaljer.

Forlænget udbetaling

Fra 1. januar 2018 er det muligt at udskyde seneste udbetalingstidspunkt med fem år i forhold til de nuværende regler. Det gælder både for aldersopsparing, kapitalpension og ratepension.

Det betyder også at udbetalingsperioden for din ratepension ændres fra 10-25 år til 10-30 år. Den ordning gælder også pensioner, der er under udbetaling, så her får du ligegyldigt hvad en øget fleksibilitet i forhold til, hvordan du skal planlægge udbetalingen af din ratepension.

Pensionsudbetalingstidspunktet ændres også

Den sidste ændring på pensionsområdet som følge af finanslovsaftalen er en ændring af pensionsudbetalingsalderen.

I dag kan du begynde udbetalingen af dine pensionsordninger fem år din folkepensionsalder. Den grænse ændres til tre år før folkepensionsalderen for pensionsordninger oprettet efter den 1. januar 2018.

Her kan du se tidsfrister for indbetalinger og overførsler

Årsskiftet nærmer sig, og med flere lukkedage i perioden mellem jul og nytår, skal du være hurtigt ude for at nå at lave indbetalinger eller overførsler i rette tid. Her kan du læse, hvilke tidsfrister, der er gældende for indbetalinger og overførsler inden nytår.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.