internetsikkerhed
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

I følge Dagbladet Politiken blev 70 danskere dagligt udsat for svindel på nettet i 2017. I Sparekassen oplever vi fra tid til anden, at få henvendelser fra kunder, der har modtaget en mail eller en SMS med mistænkeligt indhold. I den seneste tid har mange af disse svindel-sms’er og mails handlet om Bitcoins eller andre kryptovalutaer. Typisk får modtageren at vide, at de har Bitcoins til gode, og at de kan hente dem ved at trykke på et link.

Gode råd til sikker adfærd på nettet

  • Med mindre du har en rig onkel, der skriver til dig fra Amerika eller Nigeria, så er det nok ikke sandsynligt, at der venter en formue til dig, bare ved at klikke på et link. Hvis budskabet er for godt til at være sandt, så lad være med at klikke, men slet i stedet mail eller SMS.
  • Uanset afsender: Oplys aldrig NemID- eller kortoplysninger mv. via en sms, mail eller pr. telefon. – Se eksempler på fup.
  • Svindlerne er gode til at efterligne rigtige beskeder og bruger ofte kendte afsendere som SKAT, PostNord, Netflix, Itunes o.a. Ofte vil mails og SMS’er dog være mangelfulde. Se fx efter stavefejl, manglende ord og / eller endelser og overvej en ekstra gang om det giver mening, at du modtager denne henvendelse.
  • Afvis telefonopkald, der hævder, at de ringer fra fx Microsoft og påstår, at du har problemer med din computer.

Du kan læse flere gode råd på FinansDanmarks hjemmeside – klik her

Hvis uheldet er ude

Hvis du allerede har klikket på links eller afleveret oplysninger, så der er en risiko for, at dit kort kan blive misbrugt, kontakt da sparekassen. Ring uden for vores åbningstid til:
– > 44 89 29 29 for Dankort og Visa/dankort – > 44 89 27 50 for MasterCard – > 72 24 70 10 for NemID.

Hent app’en Mit digitale selvforsvar

Forbrugerrådet Tænk har i samarbejde med Det kriminalpræventive Råd og Trygfonden udviklet en app, hvor du kan holde dig opdateret om, hvilke fup-mails eller falske konkurrencer der er i omløb. App’en holder dig også opdateret om registrerede trusler fra virus eller anden skadelig software. Læs mere om app’en og hent den her.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.