Skift bolig beregner
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Hvor lav kan renten på et 30-årigt, fastforrentet realkreditlån blive? Rekorden fortsætter med at blive slået. Nu kan du optage et 30-årigt lån med afdrag til en fast rente på én procent – og til en kurs meget tæt på 100.

“Det betyder, at selv boligejere med et fastforrentet lån på to procent formentlig kan gøre en god forretning ved at lægge lånet om. Hvis ikke de allerede har hørt fra deres rådgiver, kan jeg kun anbefale, at de selv tager fat i rådgiveren hurtigst muligt. For der er trods alt ingen garanti for, at de meget gunstige muligheder varer ved i lang tid, lyder det fra Sparekassens boligchef,” Kim Northoff Jensen.

Mange muligheder i spil

Han nævner flere scenarier, hvor enprocentslånet kan komme i spil:

  • Boligejere med et fastforrentet lån med en rente på to procent eller derover
  • Boligejere med et variabelt forrentet lån, der skal refinansieres. For et ganske lille beløb kan de låse renten fast i op til 30 år
  • Boligejere med lån med afdragsfrihed. Kursen på et enprocentslån med afdragsfrihed er også attraktiv, så også her er der mulighed for at søge mod den faste rente.

En forsikring mod rentestigninger

Kim Northoff Jensen nævner, at den helt store fordel ved at gå i fast rente er, at man sikrer sig mod fremtidig rentestigning.

“Samtidig giver man sig selv muligheden for at konvertere til et lån med en højere rente. En højere rente lyder måske ikke så attraktiv i sig selv, men samtidig skærer man en pæn luns af restgælden, og derfor kan det give mening,” siger Kim Northoff Jensen.

Kontakt din rådgiver

Indtil videre er det tankespind. Det, vi ved her og nu, er, at du som boligejer bør se på, om du med fordel kan udnytte de meget lave renter.

“I sidste ende kommer det an på en individuel vurdering, hvor bl.a. restgæld og restløbetid på det nuværende lån skal tænkes med ind,” siger Kim Northoff Jensen.

Han nævner i samme ombæring, at hvis du har et lån med 10-20 års restløbetid, så er der også realkreditlån med kortere løbetid at vælge mellem. Fx kan du optage et 10-årigt til en fast rente på nul procent, og et 15-årigt med en fast rente på 0,5 procent.

“Du kan sikkert fornemme, at mange ting er spil. Mit bedste råd er derfor: Tal med din rådgiver,” siger Kim Northoff Jensen.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.