Undgå at blive snydt på nettet
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Vi er mere digitale end nogensinde, og samtidig er it-kriminalitet i kraftig stigning. Langt de fleste danskere tager ikke basale forholdsregler for at undgå at blive ramt. Digitaliseringsstyrelsen har samlet seks enkle råd, der kan hjælpe dig med at holde hackerne ude.

Lav dit kodeord længere og slå to-trins-login til

 • Lav dit kodeord længere og slå to-trins-login til. NemID er et eksempel på to-trins-login: Du taster først dit brugernavn og adgangskode og derefter en engangskode fra dit nøglekort.
 • Antallet af tegn er vigtigere end, hvilke tegn man bruger i sit kodeord
 • Det typiske kodeord i Danmark er kun 8 tegn langt, og over halvdelen af danskerne har aldrig hørt om to-faktor-login.

Reagér kun på sikre beskeder

 • Op mod hver femte dansker har oplevet at få hacket deres e-mailkonto eller deres profil på sociale medier.

Sikkerhedskopiér hver uge

 • Hver tredje dansker har prøvet at miste data, som ikke kunne genskabes, fordi det ikke var sikkerhedskopieret.

Opdatér dine programmer

 • Næsten 40 pct. af danskerne har ikke opdateret deres styresystem til den nyeste version, og lige så mange ved ikke, at nye opdateringer ofte har til formål at øge it-sikkerheden.
 • Færre end hver tredje dansker har slået automatisk opdatering til på deres mobiltelefon og computer. Ca. samme andel bruger ikke muligheden for automatisk opdatering af deres styresystem.

Hold dit NemID for dig selv

 • En tredjedel af danskerne tror, det er ufarligt at dele deres NemID-nøglekort digitalt. Mere end hver femte deler det digitalt med deres partner.

Tjek altid ”Om os”-siden i netbutikken

 • En rigtig virksomhed fortæller gerne om sig selv

Mit Digitale Selvforsvar

Appen Mit Digitale Selvforsvar hjælper dig til en tryggere digital hverdag. Med appen kan du beskytte dit privatliv på nettet og få viden om, hvordan du undgår it-kriminalitet.

Appen Mit digitale selvforsvar holder dig blandt andet opdateret om fup-mails i omløb, falske konkurrencer, digital svindel eller registrerede trusler fra virusser og skadelig software.

Sker skaden, vejleder appen med konkrete råd til at løse problemet. Find også gode råd, hvis du opdager mystisk aktivitet på din netbank, eller hvis varerne du købte på nettet, aldrig dukker op.

Mit digitale selvforsvar drives i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

 • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.