Forbrugerrådet Tænk Penge: Totalkredit er billigst til sommerhuse

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet prisen på sommerhuslån. Lånet fra Totalkredit er billigst og får en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Der er ingen tvivl om, at der er rift om sommerhusene i år, hvor mange overvejer, om sommerferien skal holdes i Danmark. Kaster man sig ud i et sommerhuskøb, er det en god ide også at se på priserne på sommerhuslånet. Der kan nemlig være penge at spare, viser en ny prissammenligning fra Forbrugerrådet Tænke Penge.

I testen har Forbrugerrådet Tænk Penge sammenlignet Totalkredits priser med priser fra Nordea Kredit, Jyske Realkredit og Realkredit Danmark. I alle ni lånesituationer er Totalkredit billigst og får derfor en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Læs artiklem "Totalkredit er billigst til fritidshuse"

Så meget kan du spare

Forbrugerrådet Tænk Penge har regnet på, hvor meget du kan spare ved at vælge det rigtige realkreditlån. Køber du fx et sommerhus til 1,5 millioner kroner, hvor du finansierer 60 procent af værdien med et femårigt rentetilpasningslån med afdragsfrihed, er forskellen på det billigste og dyreste realkreditlån i testen næsten 3.000 kroner årligt. Og jo større realkreditlånet er, desto større bliver besparelsen også i kroner og øre.

Sådan finansierer du dit sommerhus

Du kan finansiere op til 75 procent af sommerhusets pris med et realkreditlån. De sidste 25 procent skal du finansiere på anden vis. Det kan være penge, du låner i din helårsbolig, opsparing eller et banklån. Du skal desuden kunne lægge 5 procent af købesummen i udbetaling samt betale omkostningerne til boligkøbet.

Sådan er testen udført

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet ni forskellige lånesituationer. I samtlige ni lånesituationer er Totalkredit billigst målt på de løbende låneomkostninger til realkreditinstituttet, når KundeKroner medregnes. Bemærk, at KundeKroner indtil videre ydes med 0,15% årligt og kan ændres fra år 2022.

Du er altid velkommen til at kontakte os

Du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak om dine sommerhusdrømme.

Book møde Ring mig op
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os