Det umulige er på vej - lån til en fast rente på én procent i 30 år
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Hvis vi har lært én ting af de seneste års udvikling i renten på realkreditlån, er det, at vi skal forvente det uventede. Primo april åbnede Totalkredit for et 30-årigt lån med en fast rente på bare én procent. Og det er første gang nogensinde, det er sket.

Årsagen til, at du kan låne til en fast rente på én procent er ligetil: Kursen på 1,5 procent-lånet ligger lige omkring 100, og når kursen er over 100, kan der ikke udstedes nye lån.

Uro giver lave renter

At renten falder igen, igen er et miks af flere begivenheder. Usikkerheden omkring Brexit og generelt afdæmpede forventninger til den økonomiske vækst i hele verden betyder, at flere investorer søger mod de danske realkreditobligationer – og så falder renten.

Mange gode muligheder for at spare penge

For boligejerne betyder udviklingen, at der er mange muligheder for at spare penge eller sikre boligudgiften i mange år fremover. Hvis du har et fastforrentet lån i dag, kan det måske betale sig at lægge om til et nyt lån med en lavere rente. Har du et variabelt forrentet lån, betyder rentefaldet, at du ved at gå i fast rente kan låse din renteudgift i de næste mange år – uden at opleve nogen nævneværdig stigning i den månedlige udgift.

Du kan også have mulighed for at forkorte løbetiden på dit lån, uden at skulle betale markant mere i ydelse. Det kan give en besparelse på din samlede tilbagebetaling.

Hør mere her

I videoen her kan du høre vores boligchef, Kim Northoff Jensen, fortælle mere om de muligheder, der åbner sig for boligejerne.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.