Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Det er en god ide at have mere end ét betalingskort med på rejsen. Med dit almindelige Visa/Dankort kan du eksempelvis højst købe for 20.000 kr. i udlandet pr. 30 dage. Det lyder måske af meget. Men hvis du tæt på afrejsen har brugt kortet til at betale flyrejse og hotelophold på en udenlandsk hjemmeside, så får pengene hurtigt ben at gå på.

Der er mange fordele ved at have et MasterCard på hånden

Når du rejser til udlandet, er det en god ide at have flere betalingskort, både for at have penge nok, men også i tilfælde af, at kortet bliver beskadiget, stjålet eller spærret.

Med et MasterCard får du det ekstra kort – plus en masse fordele. MasterCard giver automatisk rentefri kredit i op til 42 dage. Det er en fordel ved køb af varige forbrugsgoder og andre dyrere varer, betaling af hotelophold og lignende. I Danmark kan MasterCard anvendes mere end 22.000 steder og mere end 24 millioner steder i 210 lande modtages kortet. Så uanset hvor du rejser hen i verden, kan du benytte MasterCard.

Forsikringer med MasterCard

En vigtig fordel ved kortet er, at der er forsikringer knyttet til kortet. Det er forsikringer, der giver tryghed i forbindelse med udlandsrejser, som for eksempel afbestillingsforsikringer og forsikringer ved forsinkelse af fly eller bagage. Med MasterCard Guld og MasterCard Platinum kan du få et kort, der dækker rejseulykke, sygdom, hjemtransport mv.

Du kan læse mere om de forskellige typer MasterCard her

Bestil dit nye MasterCard i god tid

Vær i god tid, hvis du skal have nye kort inden ferien. Det tager nemlig ca. 14 dage at få et nyt kort. Kontakt din rådgiver for mere information.

Kontakt din rådgiver – klik her

Pas på dine kort

Når du bruger du dine kort i udlandet, er det en god regel ikke at overlade kortet til en fremmed. Er du fx på restaurant og skal betale, så gå med tjeneren hen til terminalen for at se kortet blive kørt igennem. Derved garderer du dig bedst imod, at kortets oplysninger bliver kopieret. Husk også at passe på din pinkode. Selvom du er på ferie, og du slapper af, skal du stadig være opmærksom på dine omgivelser, når du bruger din pinkode. Har du mistanke om, at din kode er blevet afluret, så kontakt os med det samme.

Læs mere om spærring af kort her

Et andet godt råd er at gemme dine kvitteringer, så du kan holde styr på, hvad du har brugt. Når du hæver i en pengeautomat, er det en god idé at hæve større beløb, for du betaler 30 kr. på et Visa/Dankort pr. udbetaling.

Læs mere om hævegrænser og priser her

Er uheldet ude, så kontakt os

Spær kortet hurtigst muligt, hvis du opdager, at kortet er forsvundet, eller du får mistanke om, at din pinkode er blevet afluret. Når du skal spærre kortet, skal du ringe til Sparekassen og udenfor Sparekassens åbningstid, skal du ringe på nedenstående telefonnumre. Vi anbefaler, at du gemmer telefonnumrene på din mobiltelefon.

For Dankort, Visa/Dankort og hævekort:
Telefonen er åben 24 timer. Ring: 44 89 29 29

For MasterCard, Maestro og American Express:
Telefonen er åben 24 timer. Ring: 44 89 27 50

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her