Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Da Jakob Skovsgaard i 2008 købte Kathrine Andersen Chokolade i Vitten ved Hinnerup, var det en 109 år gammel enkeltmandsvirksomhed, han overtog.

Det første halve år efter han havde købt virksomheden, lærte sælgeren af virksomheden fra sig. For som uddannet produktionsingeniør, var det ikke den store chokolade-ekspertise, Jakob Skovsgaard bragte med sig.

“Når han tog en sjat af det og slant af det, prøvede jeg at sætte mål på, så jeg kunne lave det efter opskrift”, fortæller Jakob Skovsgaard, som til gengæld har stor erfaring i at vende virksomheders udvikling i positiv retning.

Det halve års oplæring gav ham mange opskrifter. Også en på en succes. Otte år senere er Jakob Skovsgaard chef for cirka 15 medarbejdere i en virksomhed med vokseværk, hvor de dengang røde tal på bundlinjen nu har samme farve som den mørkeste chokolade.

En vigtig partner på den rejse har været Middelfart Sparekasse og i særdeleshed hans rådgiver Poul Erik Nielsen, erhvervskundechef i Middelfart Sparekasse i Aarhus.

For cirka to et halvt år siden skiftede Jakob Skovsgaard til Middelfart Sparekasse, da Poul Erik Nielsen gjorde det samme. Selv om rådgiveren er den samme, har kontakten ændret sig. Jakob og Poul Erik tog nemlig turen fra et noget større pengeinstitut, og i de mindre rammer fylder virksomheden Kathrine Andersen Chokolade mere. Her er kortere kommandoveje, hurtigere svar og tættere kontakt mellem rådgiver og virksomhed.

Oprigtig interesse

Kathrine Andersen Chokolade har produceret håndlavet chokolade i over 100 år.

“Det har haft stor, stor betydning at flytte til Middelfart Sparekasse. Vi har en fed, uformel dialog – også om alt andet end penge. Der er en helt anden interesse. Han kan godt finde på at ringe bare for at høre, hvordan det går, og af og til foreslår han, at jeg skal prøve at ringe til den eller den. Der er en oprigtig interesse for min virksomhed – og så får jeg også gode vilkår”, siger Jakob Skovsgaard, der sætter pris på at have en personlig rådgiver, som kender hans forretning og dermed kan fungere som sparringspartner.

“Han tror på min filosofi om at udvikle virksomheden, og han har tillid til de beslutninger, jeg træffer”, siger den 38-årige virksomhedsejer.

Poul Erik Nielsens involvering i Kathrine Andersen Chokolade har også ført til, at Jakob Skovsgaard er blevet involveret i Middelfart Sparekasse.

“Det går begge veje. Jeg anbefaler også Poul Erik og Middelfart Sparekasse i mit netværk, og jeg kan også finde på at sige til Poul Erik, at han kan prøve at ringe til den eller den”, fortæller Jakob Skovsgaard.

Hans mål er at fortsætte udviklingen i forretningen. Med Sparekassen som sparringspartner sammen med andre eksterne partnere som advokat og revisor

“I er meget med på sidelinjen”, siger Jakob Skovsgaard.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.