Omlægning af realkreditlån december 2017
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Renten på et realkreditlån fortsætter med at overraske – til glæde for mange boligejere. Efter flere uger med rentefald, er situationen kort sagt så gunstig, at alle boligejere med et realkreditlån bør få set deres nuværende lån efter i sømmene.

“Mulighederne er mange. Du kan optage et 30-årigt fastforrentet toprocentslån næsten uden kurstab. Du kan også få en fast rente på 1,5 procent – det koster dig bare et større kurstab – og dermed en større restgæld – når du optager lånet. Lån med løbetid på 10, 15 eller 20 år er også meget attraktive. Du kan få et 10-årigt fastforrentet lån til en rente på bare en halv procent,” fortæller Sparekassens boligchef Kim Northoff Jensen.

Betal lidt mere – og tjen meget

Især lån med kortere løbetid end de gængse 30 år er en mulighed, mange boligejere overser. Ofte kan der mod en lille ekstra udgift hver måned skæres flere års afdrag af realkreditlånet, simpelthen fordi renten er så lav på de kortere lån.

“Hvis man har luft i budgettet til at betale måske 500 kr. mere om måneden, så er der mange penge sparet i det lange løb, da ens gæld bliver afdraget meget hurtigere,” siger Kim Northoff Jensen.

Han anbefaler også boligejere med variabelt forrentede lån at overveje at gå til fast rente. Godt nok er renten på et fastforrentet lån højere end på de variabelt forrentede lån. Men prisen, du betaler for at ”forsikre” dig mod fremtidige rentestigninger, kan være så begrænset, at det er det værd.

“Der kan i hvert fald ikke ske noget ved at få regnet på tallene. Så kan du træffe en beslutning på et oplyst grundlag,” siger Kim Northoff Jensen.

Vil du snakke boliglån med os – så find din rådgiver her:

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.