Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Heldigvis er langt de fleste af os raske og kan gå på arbejde hver dag. Men ingen ved, hvornår en sygdom kan ramme, og derfor er det vigtigt at vide, hvordan du er stillet, hvis du rammes af en kritisk sygdom.

“Første skridt er naturligvis at finde ud, af om du har en forsikring i dag, der dækker ved kritisk sygdom. Det er lettest at gøre ved at logge på Pensionsinfo, hvor information om dine pensions- og forsikringsordninger er samlet,” siger Ole B. Lange, pensionschef i Middelfart Sparekasse.

Hvis svaret på det første spørgsmål er nej, er det en god idé at tegne en forsikring. Er svaret ja, er det næste skridt at gå mere i detaljen med indholdet af forsikringen. Blandt andet er det en god idé at finde ud af, hvad forsikringen dækker, og også hvor længe den gælder.

“Nogle dækker til man fylder 60, andre 62, og nogle til man bliver 65 år. Det er bestemt ikke underordnet, da risikoen for at få en kritisk sygdom stiger med alderen,” fortæller Ole B. Lange.

Tjek ved jobskift

Han fortæller, at det er vigtigt at undersøge ordningen i forbindelse med jobskifte.

“Det er en god idé at undersøge forsikringsdækningen ved din nye arbejdsgiver, da der kan være store forskelle på indholdet i en forsikring for kritisk sygdom fra arbejdsplads til arbejdsplads,” siger Ole B. Lange.

Overvej at supplere ordningen

Middelfart Sparekasse kan tilbyde en forsikring til både dem, der ingen forsikring har i dag, og dem, der ønsker et supplement til den nuværende ordning.

“For 1030 kroner i årlig præmie kan du sikre dig en skattefri udbetaling på 160.000 kr. i tilfælde af kritisk sygdom. En forsikring gennem Sparekassen dækker ydermere, til du fylder 67 år. Forsikringen er at sammenligne med et sikkerhedsnet, så du ved, at du helt frem til din 67-års fødselsdag er sikret en udbetaling i tilfælde af, at du rammes af kritisk sygdom,” siger Ole B. Lange, der oplyser, at forsikringen skal tegnes, før man fylder 60 år.

Og du skal ikke være bange for at blive overforsikret. Der er ikke noget loft over, hvor stort et beløb, der kan udbetales i forbindelse med kritisk sygdom, så har du to forsikringer, der dækker det samme, kommer de begge til udbetaling,” siger Ole B. Lange.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her