Brugen af checks har været stærkt faldende over en årrække. Fra årsskiftet er det helt slut med checken som betalingsmiddel.
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Checken som betalingsmiddel er snart en saga blot. Brugen af checks har været stærkt faldende de seneste år. Ved årets udgang ophører checksamarbejdet, hvor danske pengeinstitutter er forpligtet til at indløse checks udstedt af andre banker og sparekasser. I den forbindelse stopper Middelfart Sparekasse med at tilbyde checks som betalingsmiddel. Vi udsteder ikke nye checks efter 1. oktober 2016. Checks kan indløses indtil årets udgang, så fra 1. januar 2017 vil det ikke længere være muligt at betale med check eller indløse en check.

Hvis du i dag bruger check, er der flere alternativer, og vi hjælper dig gerne i gang. Mest oplagt er at betale med Visa/Dankort, hvor det kan lade sig gøre. Mobilepay er en anden måde at overføre penge til både private og erhvervsdrivende. Med netbank og mobilbank kan du betale dine regninger og fx lave en straksoverførsel, så modtageren har pengene på kontoen sekunder efter, de er sendt.

Husk af få indløst dine checks

Hvis du har checks liggende, skal du huske at få dem indløst inden 30. december 2016. Hvis du ikke når det inden da, skal du kontakte udstederen af checken og bede om at få dit tilgodehavende på anden vis – eksempelvis en bankoverførsel eller via Mobilepay.

Hvis du ligger inde med ubrugte checks, er du velkommen til at aflevere dem til os, så skal vi sørge for at få dem destrueret. Du kan naturligvis også beholde dem. Vi anbefaler dog, at du bortskaffer dem.

Også slut med udenlandske checks

Samtidig med dette stopper Sparekassen også med at udstede udenlandske checks. Også her er en overførsel i netbank en hurtigere, billigere og mere sikker løsning.

Brug for hjælp – så kontakt din rådgiver

Hvis du er flittig bruger af checks og har brug for hjælp til at finde et alternativ, så er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her