Beløbsgrænse for kontaktløse betalinger hæves til 350 kroner
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Fra den 1. februar 2018 kan du betale kontaktløst med dit kort uden at taste din pin-kode, når du handler for op til 350 kroner – indtil nu har grænsen været 200 kroner.

Butikkernes terminalerne vil gradvist blive opdateret til at understøtte den nye grænse. Af sikkerhedsmæssige årsager vil du dog fortsat lejlighedsvis blive bedt om at indtaste sin PIN-kode ved køb under beløbsgrænsen.

Stor stigning af kontaktløse betalinger

Siden starten af 2016 er antallet af kontaktløse betalinger med Dankort vokset eksplosivt – fra 1,5% til at næsten hver anden betaling nu er kontaktløs. Nets regner med at udviklingen fortsætter i 2018, hvor mange af de gamle betalingsterminaler skal udskiftes til nye, der understøtter kontaktløse betalinger. Samtidig vil flere danskere og få et nyt Dankort med kontaktløs betaling-funktion.

  • 70% af alle Dankort er nu kontaktløse
  • Mere end 40 % af alle transaktioner i fysisk handel foregår kontaktløst
  • Ca. 60% af betalingerne i fysisk handel er under 200 kr. Ca. 85% af transaktioner er under 350 kr.
  • Kontaktløst misbrug er meget lavt og udgør blot 0,00012% af den samlede omsætning på Dankort, hvilket er lavt i forhold til hvor stor en andel kontaktløse betalinger med Dankort udgør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her