Boligejere med afdragsfrie lån kan få en hjælpende hånd af de faldende renter. Det giver nye muligheder for at lægge det afdragsfrie lån om.
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Fra 2017 og årene derefter står den 10-årige periode med afdragsfrihed til at slutte for mange boligejere. Det kan blive en brat overgang til tiden med at betale afdrag på boliglånet, da den månedlige udgift vil vokse markant.

Derfor råder Kim Northoff Jensen, boligchef i Middelfart Sparekasse, boligejere med afdragsfrie lån til at undersøge mulighederne nu.

“Ikke mindst set i lyset af det aktuelle meget lave renteniveau, kan det være en fordel at handle nu. Det især de boligejere, hvor afdragsfriheden udløber i 2017, men også de boligejere, der må sige farvel til afdragsfriheden i årene derefter, bør overveje mulighederne nu”, siger Kim Northoff Jensen.

Han påpeger, at der kan være mange forskellige scenarier for boligejerne. Nogle vil være i den situation, at boliglånet fortsat vil være inden for 80 % af boligens værdi. De kunder kan lægge lånet om og få endnu en 10-årig periode med afdragsfrihed, hvis det er ønsket.

Også muligheder, hvis boligens værdi er faldet

Andre boligejere er i den situation, at værdien af boligen i dag er lavere end på købstidspunktet. Er boliglånet over 80 % af boligens aktuelle værdi, er det ikke umiddelbart muligt at få forlænget afdragsfriheden.

“Så skal der laves en aftale om et andet lån for den del af gælden, der ligger ud over 80 % af boligens nuværende værdi”, siger Kim Northoff Jensen.

En anden mulighed er at lægge hele lånet om til et nyt 30-årigt lån med afdrag.

“Med de aktuelle rentesatser er det bestemt en overvejelse værd. Et lån på 2,5 % er tæt på kurs 100, og der skal ikke ske meget, før det 30-årige fastforrentede lån med en rente på 2 % er en mulighed. Ved at vælge at omlægge til et nyt 30-årigt lån bliver overgangen fra afdragsfrihed til afdrag heller ikke så brat, da der er 10 år mere til at betale lånet tilbage i”, siger Kim Northoff Jensen.

Hans anbefaling er, at du booker et møde med din personlige rådgiver, hvis du vil have gennemgået din boligøkonomi og dine handlemuligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her