500 euro-sedlen og 1000 schweiziske franc udfases
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Fra 1. november 2019 modtager Middelfart Sparekasse ikke længere 500-eurosedler og 1000 schweiziske franc-sedler. Ligger du inde med nogle af de nævnte sedler, bør du hurtigst muligt få dem vekslet.

Som et led i kampen mod hvidvask, terrorfinansiering og økonomisk kriminalitet udfases de to sedler. En række konkrete sager både i Danmark og i udlandet de senere år har vist, at sedlerne i stort omfang har været anvendt til kriminelle aktiviteter. Det skyldes, at sedlen repræsenterer et stort beløb og dermed gør det let at transportere store beløb over grænserne.

Særligt for 500-eurosedlen

500-eurosedlen kan efter den 10. januar 2020 ikke længere anvendes, udleveres, indleveres, veksles, bruges som betalingsmiddel eller overdrages i Danmark.

I Eurozonen ophører udstedelsen af 500-eurosedlen endeligt den 26. april 2020, men sedler vil fortsat kunne veksles i alle lokale nationalbanker i Eurozonen, fx Deutsche Bundesbank.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.