17 mio. til vores garanter
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Nogle udgifter er bare sjovere end andre. Årets ubetinget største glæde i Middelfart Sparekasse er, når vi i marts kan udbetale renter til vores garanter.

Dem har vi mere end 17.500 af, og vi har netop betalt i alt 17.137.000 kr. til garanterne. De fik en rente på tre procent af deres garantkapital i 2018.

100 år som garantsparekasse

I år er et specielt år for Sparekassen. For det er faktisk 100 år siden, vi blev en garantsparekasse. Vi blev oprettet som en forening i 1853, men med sparekasseloven i 1919 blev vi omdannet til en selvejende institution og dermed en garantsparekasse.

Garanterne har lige siden været en vigtig del af Sparekassen. De tegner garantkapital og er dermed med en del af vores kapitalgrundlag. Vi kvitterer med en rente, som i 2018 altså var tre procent. Bestyrelsen forventer, at renten også er tre procent i 2019 – det beslutter vores øverste myndighed, repræsentantskabet, endeligt til næste år.

 

Du skal være opmærksom på, at Garantkapital er ansvarlig kapital, som er efterstillet anden gæld i Middelfart Sparekasse. Kapitalen hæfter for Sparekassens forpligtigelser. Garantkapitalen er risikovillig kapital og er ikke dækket af Garantiformuen

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.