Der er nye regler om indbetaling på ratepension og livsvarig livrente. De gælder fra og med 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Selv om der er rigeligt andet at tage sig til i årets sidste dage, opfordrer Ole B. Lange, pensionschef i Middelfart Sparekasse, virksomhedsejere til at sætte tid af til at kigge på deres pensionsordninger.

I år er nemlig det første år med nye regler omkring pensionsindbetaling for virksomhedsejere.

Hidtil har virksomhedsejere kunnet indbetale 30 procent af årets overskud før renter på deres ratepension. Den mulighed eksisterer ikke længere, og mange tror, at ordningen helt er bortfaldet, men det er ikke tilfældet, siger Ole B. Lange.

30 procents-reglen eksisterer nemlig fortsat, nu skal indbetalingen bare ske til en livsvarig livrente i stedet for en ratepension.

Forskellen er, at hvor en ratepension typisk udbetales over 10 eller 15 år, så sikrer livrenten en fast månedlig udbetaling, så længe man lever.

Og det er muligt at tilføje en garanti, så udbetalingen kan fortsætte til eksempelvis ægtefællen eller pensionstagerens børn, fortæller Ole B. Lange.

Glem ikke ratepensionen Pensionschefen opfordrer virksomhedsejerne til ikke at glemme at indbetale til ratepension. Her kan der i år indbetales maksimalt 51.700 kroner samtidig med, at 30 procents-reglen udnyttes fuldt ud.

I forhold til en typisk pensionisttilværelse giver det nemlig god mening at have begge ordninger.

Typisk er aktivitetsniveauet – og dermed forbruget – størst i de første år af pensionisttilværelsen. Derfor er det optimalt med en ratepension, så indkomsten er størst de første år som pensionist for så derefter at være sikret et minimumsbeløb resten af livet, siger Ole B. Lange.

Sidste chance for at bruge en del af årets overskud som indbetaling til de livsvarige livrenter er onsdag 30. december. Middelfart Sparekasses pensionsmedarbejdere er på pladsen i dagene mellem jul og nytår, så alle kan få deres pensionsønsker opfyldt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her