Investering på mobilen
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

Hvis du har en virksomhed, og den handler med værdipapirer eller andre finansielle instrumenter, så skal du oprette en såkaldt LEI-kode, hvis du vil kunne fortsætte med at handle efter årsskiftet. Fra og med 3. januar 2018 træder nye EU-regler nemlig i kraft.

LEI står for Legal Entity Identifier, og det er en 20-cifret kode, som skal bruges til at identificere en virksomheds handler på de finansielle markeder på tværs af landegrænser. Hensigten er blandt andet at få et instrument, der kan hjælpe med at afsløre økonomisk kriminalitet.

Du skal selv skaffe en LEI-kode

Det er den enkelte virksomheds eget ansvar at anskaffe en LEI-kode. Hvis du har brug for en, så anbefaler vi, at du ansøger hurtigst muligt, da der kan opstå flere ugers ventetid, jo tættere vi kommer på årsskiftet. Det koster ca. 1.000 kr. at oprette en LEI-kode. Derefter følger et årligt gebyr på ca. to tredjedele af oprettelsesprisen.

Brug rabatkoden MidsparLei2018

Der er flere certificerede udbydere af LEI-koder, blandt andre nordlei.org. Fordelen ved denne hjemmeside er, at den findes i en dansk version, og ved at bruge rabatkoden MidsparLei2018, så vil LEI-koden være gældende frem til 31. december 2018, for prisen svarende til 12 måneder. Kampagnekoden virker frem til og med 30. november. Når du bruger den, får vi også automatisk besked om, at du har oprettet en LEI-kode.

Hvis du ønsker at bruge en anden udbyder, kan du finde en fuldstændig oversigt over alle udbydere af LEI-koder på gleif.org.

Sådan gør du

  • Vælg en LEI-udbyder
  • Bestil LEI-koden på udbyderens hjemmeside. Hav de nødvendige oplysninger klar – herunder virksomheden/foreningens juridiske navn, adresse, hovedkontoradresse, cvr-nr. og mailadresse
  • Betal fakturaen, som fremsendes til den oplyste mailadresse
  • Du modtager herefter din LEI-kode – dog kan der være ventetid
  • Send din LEI-kode til din personlige rådgiver (ikke nødvendigt, hvis du benytter dig af rabatkoden på nordlei.org

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her