Livrente

Livrente kan være noget for dig, hvis du allerede har du udnyttet mulighederne i forbindelse med aldersopsparing og ratepension, men ønsker at spare yderligere op til årene på pension og være sikret en løbende månedlig udbetaling. Fordelen er nemlig, at udbetalingerne fortsætter, lige så længe du lever. Din økonomi er derfor sikret resten af dit liv, når du er gået på pension.

Hvis du betaler topskat, er livrenten særlig interessant. Indbetalingerne er fuldt fradragsberettigede med en fradragsværdi på cirka 52 procent.

Du kan sikre dine arvinger med en livrente

Når du vælger at begynde udbetalingerne af din livrente, anbefaler vi, at du tilvælger en garanti. Dermed sikrer du, at resten af din opsparing overgår til dine arvinger efter din død.

Skulle du afgå ved døden, inden udbetalingerne begynder, vil din opsparing – fratrukket statsafgift – overgå til dine arvinger.

Skat ved udbetaling

Når du skal have pengene udbetalt, skal du betale skat af udbetalingerne. De beskattes som personlig indkomst. Får du udbetalinger fra en livsvarig pension i perioden 2011-2019, kan de blive omfattet af udligningsskat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her