Som garant i Middelfart Sparekasse får du både indflydelse og en attraktiv rente

Middelfart Sparekasse er en garantsparekasse og en selvejende institution. Det betyder, at ingen er ejere af Sparekassens overskud eller formue, og hvis Sparekassen ophører, skal dens nettoformue anvendes til velgørende og almennyttige formål i Sparekassens virkeområde.

Det tillader os at tænke anderledes og giver os en frihed, som vi gør os umage med at omsætte til værdiskabende initiativer i vores lokalsamfund samt til investeringer i Sparekassens fremtid.

En del af Middelfart Sparekasses kapitalgrundlag stammer fra kunderne, der tegner garantkapital i Sparekassen, og det er vi rigtig glade for. Alle har muligheden for at tegne min. 1.000 kr. og op til 100.000 kr. i garantkapital, og til gengæld giver vi en attraktiv rente og en række andre fordele.

Vi yder altid rådgivning, inden der tegnes garantkapital, da vi ikke ønsker, at vores kunder skal løbe en for stor risiko ved en investering i Sparekassen. På den måde kan både du og Sparekassens medarbejdere sove roligt om natten.

Kontakt din rådgiver, hvis du ønsker at blive garant – så sørger vi for det praktiske.

Dine fordele som garant

Din garantkapital er en investering, da Sparekassen giver dig en attraktiv rente til gengæld. Den faktiske årlige forrentning af garantkapitalen fastsættes endeligt for det foregående år på det ordinære repræsentantskabsmøde i slutningen af marts. Forventningen for 2017 er, at renten fastsættes til 3%.

Middelfart Sparekasse er et solidt pengeinstitut med et stærkt fundament via vores mange gode kunder. Det er glædeligt, at cirka 25 % af vores kunder har indskudt garantkapital i Middelfart Sparekasse. Garantkapitalen er med til at styrke Sparekassens kapitalgrundlag.

Som garant får du indflydelse på, hvem der skal være i Middelfart Sparekasses øverste myndighed. For hver 1.000 kr., du tegner i garantkapital, får du nemlig en stemme til valget af Sparekassens repræsentantskab – dog højst 20 stemmer. Du kan maksimalt tegne garantkapital for 100.000 kr.

Kundedemokrati i Middelfart Sparekasse

Udover en attraktiv rente for din garantkapital og indflydelse på Sparekassen får du en række andre fordele som garant:

  • Du kan gratis veksle kontantvaluta
  • Vi inviterer dig til garantmøde hvert andet år, hvor du får indsigt i Sparekassens drift og planer – samt en hyggelig aften med god underholdning.

Værd at vide

Garantkapital er ansvarlig kapital. Det betyder, at en investering i garantkapital i Middelfart Sparekasse ikke er dækket af Garantiformuen. Du kan sammenligne en investering i garantkapital med en hvilken som helst anden investering i aktier eller andre værdipapirer. Derfor skal du veje risikoen op mod afkastet, før du investerer i garantkapital.

Middelfart Sparekasse har en interesse i garantkapital, fordi vi hele tiden ønsker at styrke vores forretning. Både i form af den kapital, du som garant stiller til rådighed for os, men også ved at knytte tættere bånd mellem os og dig som kunde. Ifølge Sparekassens vedtægter er ingen garant forpligtet til at lade sin garantkapital indløse, samtidig har ingen krav herpå – ligesom en garants opsigelse og indløsning af garantkapital kan udskydes.

Du skal også være opmærksom på, at Middelfart Sparekasse i henhold til Sparekassens vedtægter ikke er forpligtet til at forrente garantkapital. Det er et generelt krav til alle garantsparekasser, der stilles for at kunne medregne garantkapitalen til kapitalgrundlaget.

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan indløse din kapital fra dag til dag. Der er et opsigelsesvarsel på seks måneder, og der er ligeledes regler for, hvor stor en procentdel af garantkapitalen, Sparekassen må udbetale årligt. Vi har endnu ikke oplevet en situation, hvor de garanter, der ønsker det, ikke kan få deres kapital udbetalt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her