Værd at vide

Når du vil investere i aktier eller obligationer, kan der være flere ting, det er rart at vide lidt mere om. Her på siden har vi samlet lidt forskellig information til dig, der overvejer at investere eller som måske allerede er i gang.

Værd at vide om investering

Ansvarlige investeringer

I Middelfart Sparekasse kan ansvarlighed og investeringer sagtens gå hånd i hånd.

I samarbejde med en række danske investeringsforeninger giver vi dig mulighed for at vælge investeringsmuligheder, hvor etik er i højsædet.

Gennem vores samarbejdspartnere kan du fravælge investeringer, hvor eksempelvis producenter af klyngebomber indgår, eller hvor arbejdsrettighederne ikke overholdes.

Depotbestemmelser

Reglerne for opbevaring af værdipapirer i depoter i Middelfart Sparekasse indeholder en generel orientering om de vilkår, der gælder for dit depot. I depotet opbevarer vi dine værdipapirer og yder den service, der er forbundet med opbevaringen. Såfremt Middelfart Sparekasse har et 100%-ejet datterselskab A/S, gælder reglerne også for dette. Hvor ikke andet er fastsat, omfatter betegnelsen “Middelfart Sparekasse” og “vi” også et eventuelt 100%-ejet datterselskab A/S.

Middelfart Sparekasses almindelige forretningsbetingelser, der til enhver tid kan ses på Middelfart Sparekasses hjemmeside www.midspar.dk, kommer til anvendelse ved ethvert mellemværende mellem os og vores kunder, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt mellem parterne eller fastsat af Middelfart Sparekasse.

Handel med værdipapirer

Nærværende regler gælder, når du handler værdipapirer gennem Middelfart Sparekasse.

Ved værdipapirer forstås de finansielle instrumenter, der er nævnt i lov om værdipapirhandel § 2, stk. 1.

Grundlaget for disse regler er Bekendtgørelse om investorbeskyttelse ved værdipapirhandel og Bekendtgørelse om værdipapirhandleres udførelse af ordrer.

Middelfart Sparekasse tilbyder handel med obligationer, aktier og andre finansielle instrumenter. Du kan handle via Middelfart Sparekasses afdelinger, via telefonisk kontakt eller via Netbank.

Hvis du handler via selvbetjening (Netbank), gælder nærværende regler for handel med værdipapirer også.

Middelfart Sparekasse anbefaler ikke at anvende e-mails til ordreafgivelse, med mindre andet specifikt er aftalt. Dette skyldes, at ordreafgivelse betragtes som tidskritisk, og at e-mails i visse situationer ikke bliver modtaget og/eller læst straks.

Reglerne gælder også for professionelle kunder og godkendte modparter i det omfang, det er relevant jf. bilag 1 og 2 til Bekendtgørelse om investorbeskyttelse ved værdipapirhandel.

Middelfart Sparekasse har inddelt sine kunder i kategorierne detailkunder, professionelle kunder og godkendte modparter jævnfør Bekendtgørelse om investorbeskyttelse ved værdipapirhandel.

Interessekonfliktpolitik

I henhold til lovgivningen skal Middelfart Sparekasse have en skriftlig politik vedrørende interessekonflikter mellem kunder, der handler værdipapirer, og Sparekassen.

Interessekonfliktpolitikken beskriver hvilke forhold, der udgør eller kan føre til en interessekonflikt og fastsætter procedurer og foranstaltninger til håndtering af interessekonflikter.

Ordreudførelsespolitik

Når Middelfart Sparekasse udfører kundens fondsordre, sker det, hvis ikke andet er aftalt med kunden, altid i overensstemmelse med denne ordreudførelsespolitik.

Når Sparekassen udfører eller videresender fondsordrer, vil Sparekassen altid søge det efter omstændighederne bedst mulige resultat for kunden, idet der tages hensyn til pris, omkostninger, hurtighed, gennemførelses- og afregningssandsynlighed, omfang, art og andre forhold, der er relevante for udførelsen af ordren (best execution).

Risikomærkning

Sparekassen har i overensstemmelse med Finanstilsynets regler om risikomærkning af investeringsprodukter inddelt typer af investeringsprodukter i grønne, gule og røde mærkningskategorier. I oversigten nedenfor kan du danne dig et overblik over Sparekassens inddeling af investeringsprodukter.

 

 

Vi giver dig svar på dine spørgsmål om investering

Investering kræver individuel rådgivning, men skulle du have et spørgsmål, der “brænder på”, er du altid velkommen til at skrive til vores investeringsrådgivere.

Skriv spørgsmålet i formularen herunder.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen. Samtidig er du med i konkurrencen om et gavekort á 500 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her