Mange vil have en hybridbil, næste gang der skal købes ny bil. Vores bilekspert, Gregers Søndberg, anbefaler dog, at man tænker sig grundigt om først.
Print Friendly, PDF & Email
Share Button

En hybridbil står højt på ønskelisten hos mange. Det viser den ganske uvidenskabelige undersøgelse, vi har foretaget på midspar.dk og Facebook. Vi spurgte, om din næste bil skal være benzin, diesel, el eller hybrid. Rigtigt mange – næsten halvdelen – svarer, at den næste bil skal være en hybridbil.

Vores bilekspert, Gregers Søndberg, kan se mange fordele ved hybridbilerne. Han er bare ikke overbevist om, at teknologien er moden endnu.

“Det her kommer til at gå hurtigere, end vi havde regnet med, men vi er der ikke endnu,” siger Gregers, der har haft over 60 biler og for nylig er skiftet fra diesel til benzin.

Men den næste bliver ikke en hybridbil.

“Udviklingen af de her biler går så hurtigt, at teknologien hurtigt vil blive forældet. Hvis du køber en ny hybridbil i dag, skal du vide, at teknologien om to-tre år sikkert vil være en helt anden. Og det betyder, at der nogen usikkerhed omkring gensalgsprisen. Det er nøjagtig det samme som med fjernsyn,” siger Gregers.

Hybridbilder er gode til kortere ture

Selv i Formel 1-biler har kombinationen af en el-motor og en almindelig forbrændingsmotor vundet indpas. Der er nemlig ganske meget effekt, når el og benzin eller diesel arbejder sammen.

“Det giver en masse effekt for få penge, så det er lækkert, de eksperimenterer med det,” siger Gregers.

Han mener, at hybridbilen gør sig bedst, hvis man primært kører kortere ture.

“Hvis du kun skal køre de ca. 50 km., elmotoren rækker, så vinder en hybridbil i mange sammenhænge. Men skal du til Italien, er det en anden sag, for når du kører uden hjælp fra elmotoren, mister mange modeller meget motorkraft.”

Med andre ord skal kørselsbehovet tages med i overvejelserne.

“Jeg kører 25.-30.000 km. om året, og derfor vil jeg ikke vælge en hybridbil, men jeg er ikke i tvivl om, at udbredelsen af dem kommer til at gå hurtigere end de ”rene” el-biler.”

Tre gode råd fra Gregers, når du overvejer at købe en hybridbil:

  • Overvej dit behov. På kortere ture er hybridbilen et godt alternativ til fx en benzinbil
  • Tag en grundig prøvekørsel i bilen, før du køber den. Du skal opleve, hvordan den kører, både med og uden el-motoren i drift
  • Find ud af, hvor du kan få serviceret bilen. Ikke alle værksteder kan servicere og reparere hybridbiler.

Snak med os, hvis du vil købe bil

Uanset om det er el, hybrid, benzin eller diesel, vil vi gerne hjælpe, hvis du vil skifte bilen ud. Du vil opleve, at vi i langt de fleste tilfælde kan hamle op med de finansieringstilbud, du får ved en forhandler. Hvis ikke, så ved du i hvert fald, at du har fået et godt tilbud, før du slår til.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.