Større tekst
- 100% +
Læs op

Recovery Bulls: Et landsdækkende idrætsfællesskab for socialt udsatte

10. august 2022

Det handler ikke om at vinde, men om at være med, når organisationen Recovery Bulls gennem forskellige idrætsaktiviteter forsøger at løfte livsglæden hos udsatte og sårbare mennesker ud fra en filosofi om, at trivsel, sundhed og livskvalitet styrkes gennem fællesskab.

Når Patrick Cakirli går landet rundt på sin March mod Ensomhed, er det for at sætte fokus på vigtigheden af fællesskab i kampen mod ensomhed – og for at samle penge ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, der hvert år støtter et nyt initiativ, som forebygger og afhjælper ensomhed.

I 2022 går midlerne til organisationen Recovery Bulls, som blev grundlagt i 2015 i Esbjerg af Even Ramsland.

Hans mål var igennem idræt at skabe et stof- og alkoholfrit fællesskab for socialt udsatte, som ofte mangler positive fælleskaber i deres liv.

Fra sit eget liv med kriminalitet, fængsel og misbrug kendte Even Ramsland følelsen af at stå udenfor og kigge ind i fællesskaber, hvor det er svært at passe ind, når man kæmper med fattigdom, misbrug, tilbagefald, indlæggelser og ensomhed.

14 afdelinger

Recovery Bulls viste sig hurtigt at være en god idé. De socialt udsatte medlemmer følte sig trygge blandt ligesindede, og mange har siden dengang haft succes med at bryde et negativt mønster og få bugt med ensomheden igennem Recovery Bulls.

Så mange, at organisationen i dag er landsdækkende med 14 afdelinger og over 1.400 medlemmer, hvoraf cirka 250 er frivillige, som selv er kommet videre gennem Recovery Bulls og nu arbejder for at hjælpe de næste med at få det bedre.

Siden har Even Ramsland uddannet sig til socialrådgiver og arbejder i dag fuld tid som direktør for organisationen, der ud over et sekretariat er baseret på frivillighed.

Gik med i March mod Ensomhed

Samarbejdet med March mod Ensomhed kommer sig af, at Even Ramsland i 2021 gik med i dele af marchen og med sin fortælling gjorde så stort indtryk på Patrick Cakirli, at det efterfølgende blev besluttet, at midlerne fra landsindsamlingen i 2022 skal gå til Recovery Bulls.

Recovery Bulls arbejder med både misbrugere og udsatte med sammensatte sociale problemer. Ofte har de mere end en udfordring, men ensomhed er et gennemgående problem for mange af organisationens medlemmer, uanset om de er misbrugere eller psykisk syge.

Derfor er midlerne fra landsindsamlingen ifølge Even Ramsland øremærket til madfællesskaber og andre sociale aktiviteter, der kan hjælpe med at bekæmpe ensomhed blandt medlemmerne.

Støt March mod Ensomhed og Recovery Bulls

Vil du give et beløb til March mod Ensomheds Landsindsamling 22, så kan du sende et beløb via MobilePay eller som en bankoverførsel. 

  • Bankoverførsel 1686 3232619987
  • MobilePay 425 000

March mod Ensomheds Landsindsamling 22, som i år er Recovery Bulls – en idræts- og aktivitetsbaseret nonprofitorganisation, som blandt andet forebygger og afhjælper ensomhed blandt mennesker i udsatte livspositioner.

March mod Ensomheds Landsindsamling foretages i overensstemmelse med indsamlingsloven, og med tilladelse fra Indsamlingsnævnet.

Læs mere og se ruterne
Vil du også gå med?
Læs mere
Læs mere om March mod Ensomhed
Patrick går 2.000 kilometer
Læs mere
Landsindsamling på Jelling Musikfestival
Festivalgæster donerede for 39.960 kr.
Læs mere
Fælles Om. Økonomien
Bliv kunde i Middelfart Sparekasse
Bliv kunde Kontakt os