Menu 

Hvis din virksomhed regelmæssig samhandel med udlandet og derfor ofte modtager betalinger i fremmed valuta, kan et valutalån minimere kursrisikoen og dermed sikre stabile indtægter.

Et valutalån optages i den valuta, virksomheden har behov for, og du opnår en kurssikring ved at have indtægter og lån i samme valuta. Valutalånet er med variabel rente. Et valutalån kræver en kreditvurdering af Middelfart Sparekasse. Tilknyttes en kreditfacilitet uden, der er nogen indbetalinger i den pågældende valuta, skal man være opmærksom på valutarisikoen ved en stigende restgæld som følge af en stigning i valutaen.

Valutakonto i Middelfart Sparekasse

En valutakonto er en almindelig konto, der føres i fremmed valuta. Kontoen kan oprettes i gængse valutaer dvs. primært EUR, USD, SEK & NOK. Samlet kan en valutakonto i Middelfart Sparekasse give et bedre overblik og økonomi i virksomhedens samhandel med udlandet.

Saldoen på en valutakonto er ”elektroniske” penge, og det betyder, at der ikke kan indsættes eller hæves kontanter via kassen på disse konti. Kontantvaluta skal derfor afregnes via den løbende konto i danske kroner enten som en transaktion i afdelingen eller via pengeautomaten.

 Fordele ved valutakonto

  • Overblik over virksomhedens valutaflow, og en billig håndtering heraf.
  • Mulighed for at matche ind- og udbetalingerne, samt opsamling af indbetalinger og dermed besparelse af vekselomkostninger.
  • Nem og billig valutasikring af samhandel med udlandet (ind og udbetalinger i samme valuta)
  • Via netbanken kan der disponeres over valutakonti, og jf. nedenstående fakta kan der overføres imellem valutakonti og løbende konti i DKK.

 

 

Tilmeld dig Middelfart Sparekasses nyhedsbrev, så holder vi dig ajour med alt,
hvad der sker i Sparekassen.

Tilmeld nyhedsbrev

I vores nyhedsbrev holder vi dig ajour med alt, hvad der sker i Sparekassen.

Det er gratis at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Læs mere om nyhedsbrevet her