Print Friendly, PDF & Email
Share Button
Foredrag: Forhistoriske og nulevende hvaler

Forsker Aage Alstrup fortæller om forhistoriske og nulevende hvaler.

Tid:
onsdag den 24. april kl.19:00 - kl.20:00
Sted:
Strib Sognegård

Danmark spiller en vigtig rolle i arbejdet med at forstå hvaler og deres evolution, da vi har en del strandinger af hvaler hvert år, som et team af biologer, konservatorer og dyrlæger dissekerer.

I slutningen af 2018 strandede en vågehval i Hobro og en grindehval i Skagen. I 2016 led en finhval samme skæbne. Generelt strander der relativt mange hvaler ved de jyske kyster. Ved at obducere og dissekere de strandede hvaler opnår vi ny viden om hvalernes liv og udvikling.

Foredraget handler om, hvordan vi forsøger at blive klogere på hvalernes sygdomme, biologi og evolution igennem udgravninger og skanninger af fossile hvaler samt dissektioner og skanninger af nulevende strandede hvaler.

Tid & sted

  • Strib Sognegård, Strib Landevej 1, 5500 Middelfart
  • Onsdag 24. april 2019, kl. 19-20

Pris & billetter

Er du medlem af foreningen “Bevar Strib Bibliotek”, koster det 25 kroner at deltage. Er du ikke medlem af foreningen, koster det 50 kroner at deltage.

Billetter købes i døren.

Foredraget er arrangeret af foreningen “Bevar Strib Bibliotek” og Forskningens Døgn

Indlæser kort...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.