Print Friendly, PDF & Email
Share Button
Foredrag: Den danske velfærdsstat, flygtningene og andre indvandrere

Hør professor emeritus og fhv. økonomisk overvismand Niels Kærgårds foredrag om flygtningestrømmenes betydning for den danske samfundsmodel.

Tid:
tirsdag den 30. april kl.19:00 - kl.20:15
Sted:
Strib Sognegård

Den danske velfærdstat bygger på en ide om, at de stærkeste skuldre skal bære de tungeste byrder, mens de svage skal hjælpes. Men kan en sådan samfundsmodel opretholdes?
Denne problemstilling analyseres i dette foredrag i lyset af de aktuelle flygtningestrømme, og forskellige løsningsmuligheder som den danske og den svenske diskuteres. Ingen af dem synes problemfri.

Hvis alle i landet har ret til gratis lægehjælp og uddannelse, og alle bliver dækket af et socialt sikkerhedsnet, er det attraktivt for millioner af verdens fattige at søge ind i landet. Vi har set meget store flygtningestrømme til Europa i de seneste år, og for et lille land som Danmark er det en uoverkommelig opgave at hjælpe alle verdens fattige.

Vil man bevare en velfærdsstat, der omfatter alle i landet, er man nødt til at lægge stramme restriktioner på indvandringen, men det kan være skadeligt for integrationen. Stramningerne kan frustrere og demoralisere indvandrerne. Og vi har jo også forpligtelser til at tage os af forfulgte flygtninge.

Tid & sted

  • Strib Sognegård, Strib Landevej 1, 5500 Middelfart
  • Tirsdag 30. april 2019, kl. 19-20

 

Pris & billetter

Er du medlem af foreningen “Bevar Strib Bibliotek”, koster det 25 kroner at deltage. Er du ikke medlem af foreningen, koster det 50 kroner at deltage.

Billetter købes i døren.

Arrangeret af foreningen “Bevar Strib Bibliotek” og Forskningens Døgn

Indlæser kort...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.