Print Friendly, PDF & Email
Share Button
Morddramaet på Lillebælt

Middelfart Museumsforening og Middelfart Sparekasse inviterer til spændende foredrag om den fuldendte forbrydelse.

Tid:
mandag den 5. marts kl.16:30 - kl.18:00
Sted:
Middelfart Sparekasse

Kom og få et enestående indblik i kriminalsagen Breving, der udspillede sig i Middelfart for 60 år siden. Journalist Poul Christensen, der har skrevet bogen ’Den fuldendte forbrydelse’, og advokat Ib Gorm Pedersen fortæller om den spektakulære mordsag.

Fire mennesker dør

Bådebygger Erik Breving tegner en livsforsikring i november 1957. En måned senere, den 30. december kl. 23.30, brænder hans båd ude midt på Lillebælt. Breving bliver som den eneste reddet, mens hans kone, hendes 3-årige søn, hans mester og en kammerat omkommer. Breving har en detaljeret forklaring og klarer frisag i første omgang. Var det en rystende tragisk ulykke eller en nøje planlagt forbrydelse – den fuldendte forbrydelse? Hvem var denne Breving?

Rejseholdet gennemhuller Brevings forklaring

En tilfældighed gør, at Rejseholdet går ind i den henlagte sag. Dygtige kriminalfolk foretager en omfattende efterforskning. Flere afhøringer. Strømforhold i Lillebælt klarlægges. De omkomne graves op og undersøges for rester af giftstoffet Bladan. Den udbrændte båd findes på bunden af Lillebælt og hæves. Grundige skriftanalyser og tekniske undersøgelser og meget mere. Breving fastholder energisk sin forklaring, men politiet har fået et bevismateriale, så sagen kan komme for et nævningeting i Odense i juni 1960. Det bliver en retssag med flere dramaer. Dommen over Breving er klar.

Tid & sted

Mandag den 5. marts 2018 kl. 16:30 hos
Middelfart Sparekasse, Havnegade 21, 5500 Middelfart.

Tilmeld dig her

Det er gratis at deltage – du skal blot tilmelde dig her. Ønsker du at tilmelde flere, skal det gøres enkeltvis.

Indlæser kort...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med, hvad der sker i Sparekassen.

  • Jeg accepterer, at Middelfart Sparekasse må kontakte mig på e-mail om relevante emner som pension og investering samt alle de kultur- og sportsarrangementer Middelfart Sparekasse arrangerer eller støtter. Jeg accepterer desuden, at mine data behandles med henblik på at sende mig så relevant information som muligt.Læs mere om betingelserne for Middelfart Sparekasses nyhedsbrev her >>

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.